Actual Lifestyle

Filmare devenită virală pe internet. Sfaturile unei mame polițist și patru reguli principale pentru siguranța copiilor

Filmare devenită virală pe internet. Sfaturile unei mame polițist și patru reguli principale pentru siguranța copiilor
pixabay

Un ofițer de poliție care este și mamă a postat o filmare devenită virală pe o rețea de socializare, după ce a prezentat regulile pe care le aplică în cazul copiilor săi astfel încât să-i protejeze.

Filmare devenită virală pe internet. Sfaturile unei mame polițist și patru reguli principale pentru siguranța copiilor

Femeia agent de poliție, care este mamă înainte de toate, are un set de reguli pentru copii pe care aceștia să le respecte pentru siguranța lor.

Ofițerul Avilla, pentru că acesta este numele ei, se ocupă de investigarea cazurilor de abuzuri sexuale asupra copiilor. Aceasta a devenit virală pe TikTok prezentând la scară largă trei reguli pentru a asigura siguranța copiilor.

Avilla, ofițer și mamă, din experiența proprie de viață și muncă, a găsit patru reguli principale, importante pentru siguranța copiilor.

  1. Petrecerile în pijama sunt interzise. „Nu știi cine este acolo sau cine s-ar putea strecura în timpul nopții. Frați, veri, unchi, surori. Pur și simplu nu știi”, a spus agentul de poliție.
  2. Interzis pe Snapchat. Ofițerul Avilla spune că nu își lasă copiii să folosească această aplicație. Ea spune că a întâlnit multe cazuri în care „prădătorii” folosesc Snapchat pentru a afla locația unei victime.
  3. Fără săruturi sau îmbrățișări. „Știu că sună cu adevărat rău, dar este corpul lor și dacă nu vor să-și ia larevedere cu o îmbrățișare, atunci au dreptul să facă asta și să stabilească limite
  4. Copiii trebuie încurajați să nu aibă secrete. Ea îi sfătuiește pe toți părinții să comunice cât mai mult cu copiii lor și să-i încurajeze să nu păstreze secrete, a mai spus Avilla, în același context.

Și totuși există și o altă opinie potrivit căreia prea multă protecție dăunează. De exemplu, mamele care sunt prea protectoare, care din teamă le interzic copiilor anumitor lucruri, nu fac altceva decât să îi facă dependenți de ele.

„Pentru ca un om mic atunci când se face mare să fie funcţional, este nevoie ca el să se simtă semnificativ, să ştie pe ce se bazează. Un copil care este crescut de o mamă anxioasă, hiperprotectivă, de exemplu, va creşte în cap cu mesajul „ai grijă.” Acesta transmite că mediul înconjurator e periculos şi atunci când copilul va face un pas, se va uita la mama, sau nu va face niciun pas, nu va avea curaj.

Cel care porneşte cu o bază de siguranţă a securităţii, va face mulţi paşi şi abia pe urmă se va uita la mama şi ea îi va transmite prin ochi, că e ok şi poate să continue“, explică Ramona Gherghe, medic specializat în psihiatrie pediatrică, într-o emisiune televizată, la Antena 3.

Un amplu reportaj în acest sens, cu multe sfaturi și recomandări, pentru părinți și bunici, într-un material EVZ.