Diverse

Filmare incredibilă: Un român căutat de autoritățile române încerca să treacă granița, pe sensul de ieșire, ascuns în portbagaj

Filmare incredibilă: Un român căutat de autoritățile române încerca să treacă granița, pe sensul de ieșire, ascuns în portbagaj

Ingeniozitatea nu are margini, mai ales atunci când unii vor să se eschiveze de faptele ilegale săvărșite pe teritoriul României. Este cazul unui bărbat care era căutat intens de autoritățile române, dar el stătea ”chitit” în  portbagajul unei mașini pentru a fugi din țară.

Filmare incredibilă: Un român căutat de autoritățile române încerca să treacă granița, pe sensul de ieșire, ascuns în portbagaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile din România.

Acesta era urmărit pentru executarea unei pedepse privative de libertate. El intenționa să treacă fraudulos frontiera, ascuns în portbagajul unui autoturism, se arată într-un comunicat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, la data de 16.09.2022, în jurul orei 02.50, s-au prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni români, călătorind cu un autoturism înmatriculat în România.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns în portbagaj, un bărbat. Filmarea este incredibilă.

Persoanele și mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări suplimentare. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul depistat ascuns este cetăţean român, în vârstă de 51 de ani. Pe numele său era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Sentința era dată pentru o perioadă de 10 ani, incriminat fiind de săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Cu privire la cei doi cetățeni români se fac cercetări, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, menționează aceeași sursă.

Anunț al oamenilor legii de la frontiera română

Conducerea Poliţiei de Frontieră Române anunță că a dispus întărirea dispozitivelor de acțiune pentru controlul și supravegherea frontierei cu Ungaria în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au fost dispuse și sunt efectuate la acest moment, împreună cu autorităţile din ţara vecină, acțiuni în sistem integrat pe toată frontiera cu Ungaria, respectiv pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, unde dispozitivele de intervenție vor fi angrenate, în mod progresiv, în funcție de dinamica situației operative înregistrate, în diferite zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră.

În sprijinul acestor activități, în punctele de trecere a frontierei, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie şi mijloacele de transport, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Acestea sunt formate din polițiști de frontieră și câini de serviciu şi sunt prezente în permanenţă la misiunile de supraveghere şi control de la graniţă.

Cu toate că s-au înregistrat cazuri de trecere ilegală a frontierei, în ansamblu, indicatorii de migrație ilegală la nivel național se înscriu pe aceeași dinamică, fiind în scădere comparativ cu anul trecut.

Statistică: în primele opt luni ale acestui an, la nivel naţional, în urma misiunilor de supraveghere și control derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au înregistrat  480 (580 în opt luni 2021) dosare penale privind traficul de migranți și au fost identificate 351 (427 în opt luni 2021) de persoane implicate în activități de călăuzire. De asemenea, au fost depistați 10.916 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera, dintre care 7.028 pe sensul de intrare şi 3.888 pe cel de ieşire din România.

Foto: Politia de frontiera