Showbiz

Filmul „Elvis”, care relatează viața „Regelui Rock and Roll-ului”, a fost lansat în cinematografe

Filmul „Elvis”, care relatează viața „Regelui Rock and Roll-ului”, a fost lansat în cinematografe
evz.ro

“Elvis”, filmul lui  Baz Luhrmann, a fost lansat ieri, 24 iunie 2022, în cinematografe.

Filmul documentează ascensiunea cântărețului la faimă și relația cu Priscilla Presley, dar nu arată și latura mai sinistră a vieții sale amoroase.

Filmul îl are în rolul principal pe Austin Butler în rolul lui Elvis Presley și spune povestea modului în care „Regele Rock and Roll-ului” a ajuns o celebritate fără precedent.

Priscilla Presley, fosta soție a lui Elvis și singura femeie cu care a fost căsătorit vreodată,  este interpretată de tânăra actriță Olivia DeJonge.

Viața amoroasă, pe scurt, a lui Elvis Presley

În timp ce filmul documentează realizările strălucitoare ale lui Elvis și ascensiunea la faimă, a existat de fapt o latură mult mai sinistră a cântărețului din Memphis.

Când vine vorba de viața sa amoroasă, Elvis a luat câteva decizii controversate în timpul său și a fost acuzat că este „fascinat” de adolescente.

Autoarea Alanna Nash, într-o biografie despre relația lui Elvis cu femeile, a dezvăluit că Lamar Fike, un fost membru al anturajul lui Elvis, a spus: „Elvis a fost fascinat de ideea adolescentelor, care ne-a speriat pe toți”, citează dailymail.co.uk.

 Cum a cunoscut-o Elvis pe Priscilla

 Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată în anul 1959, când Priscilla avea doar 14 ani.

Amândoi locuiau în Germania de Vest la acea vreme. Elvis, în vârstă de 24 de ani, slujea în armată, iar tatăl vitreg al Priscillei, ofițerul forțelor aeriene americane Paul Beaulieu, era și el staționat acolo.

Priscilla a fost invitată la o petrecere de către prietenul de armată al lui Elvis, Currie Grant.

Atunci, Elvis a pus ochii pe tânăra adolescentă, dar părinții Priscillei i-au interzis să-l vadă.

Cu toate acestea, cântărețul rock and roll i-a convins în cele din urmă să-l lase să le cunoască fiica mică, iar perechea a continuat să petreacă timp împreună până când Elvis s-a întors în SUA, în  anul 1960.

Când a cunoscut-o pe Priscilla, Elvis avea o iubită pe nume Anita Wood, care, în momentul în care a aflat  de relația lui cu tânăra de 14 ani, i-a spus că Priscilla era „doar un copil”.

„Este doar un copil. E doar un copil de 14 ani, nu înseamnă absolut nimic. Vrea doar să viziteze, nu înseamnă nimic. Și dacă ai spune cuiva, aș avea multe probleme, e atât de tânără”, citează dailymail.co.uk

Dar în 1962, părinții Priscillei i-au permis fiicei lor de 17 ani să meargă să-l viziteze pe Elvis în SUA, iar în anul următor s-a mutat la Memphis pentru a fi cu el,  înainte ca ea să absolve liceul.

Ce condiții au impus părinții Pricillei pentru ca ea să se poată muta în SUA

Părinții Priscillei au stabilit anumite condiții pentru mutarea ei în America. Una dintre reguli era aceea ca Priscilla să locuiască cu părinții lui Elvis, într-o casă separată, până când aceasta absolvea un liceu catolic și abia ulterior finalizării liceului, Elvis putea să se căsătorească cu ea.

Priscilla s-a căsătorit cu Elvis la vârsta de 21 de ani

Elvis s-a căsătorit cu Priscilla în anul 1967, când ea avea 21 de ani, iar Elvis avea 32 de ani.

După 6 ani de la căsătorie, respectiv în anul 1973, cei doi au divorțat, pe fondul multor acuzații de infidelitate a starului.

Trecutul relațiilor lui Elvis cu adolescentele

 Elvis avea un trecut destul de bogat în ceea ce privesc întâlnirile cu fete minore, Priscilla nefiind singura tânără de 14 ani cu care a avut o relație.

În cartea “A Southern Life”, istoricul Joel Williamson a dezvăluit o latură mai întunecată a lui Elvis, când a detaliat timpul petrecut cu adolescenții în timpul turneelor.

Williamson a scris că într-un turneu, Elvis a pus ochii pe un grup de 3 fete de 14 ani pe care tânărul de 22 de ani le-ar fi sărutat.

Câteva relații cu fete minore, pe care le-a avut Elvis Presley

Una dintre acele fete a fost Frances Forbes, care susține că Elvis nu a observat-o până la vârsta de 14 ani.

„Când aveam 14 ani, m-a observat. Paisprezece ani a fost o vârstă magică cu Elvis. Chiar a fost”, a spus ea.

 De asemenea, Elvis Presley s-a întâlnit cu Linda Thompson timp de 4 ani înainte de moartea sa. El era cu 15 ani mai în vârstă decât Linda

Și la 2 ani, după divorțul său de Priscilla, Elvis, care acum era aproape de a împlini 40 de ani, a mers după o altă fată de 14 ani, Reeca Smith.

Reeca a susținut că Elvis nu a „profitat de ea” în timpul relației lor de 6 luni, dar că a crezut că a fost „o nebunie” pentru că era atât de tânără.

Care era motivul pentru care Elvis prefera să aibă relații cu fete minore

Alanna Nash, autoarea cărții “’Baby Let’s Play House: Elvis and the Women Who Loved Him”, susține că „Elvis iubea fetele de 14 și 15 ani”.

Astfel, în cartea ei, Alanna Nash explică: „Era nesigur în privința talentelor sale sexuale și își dorea fecioare, astfel încât să nu aibă cu cine să-l compare ca iubit. Femeile adulte l-au speriat. El a vrut să le modeleze și să le îndrume, iar ele l-au adorat”.

„Nu părea să-și facă griji că o aventură cu un copil l-ar putea duce la închisoare.”