Info Actual > Social > Finala EURO 2020, sursă importantă de contaminare cu noul coronavirus
Social

Finala EURO 2020, sursă importantă de contaminare cu noul coronavirus

Finala EURO 2020, sursă importantă de contaminare cu noul coronavirus

Finala EURO 2020, Italia – Anglia, care a avut loc pe stadionul londonez Wembley pe 11 iulie, a fost o sursă importantă de contaminare cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Din cauza restricțiilor au fost doar 67.000 de spectatori prezenţi pe Wembley pentru a asista la finala EURO 2020. Dintre aceștia peste 5.000 de persoane au fost potenţial infectate cu Covid-19, conform ministerului britanic al Sănătății (Public Health England). Cifra ar putea părea destul de mică, dar este foarte mare în comparaţie cu alte evenimente ce au atras uneori mai mulţi oameni.

La Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone au fost peste 350.000 de oameni

La Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone, tot în luna iulie, au fos depistate numai 585 de contaminări. Și, totuși, evenimentul a atras peste 350.000 de oameni. La fel s-a întâmplat și cu turneul de tenis de la Wimbledon, cu 300.000 de spectatori în cele cincisprezece zile ale competiţiei. Rezultatul: 881 de cazuri de Covid-19 înregistrate de National Health Service.

La întrebarea cum se explică numărul mare de cazuri de Covid-19 după finala EURO 2020, Jennifer Smith, unul dintre responsabilii Public Health England, a declarat:

„A fost un eveniment aparte. Genul acesta de meci are loc o singură dată într-o generaţie.”

După cum se știe, naţionala de fotbal a Angliei nu mai jucase în ultimul act al unui turneu final din 1966. Astfel, meciul cu Italia a stârnit mai multă euforie şi a existat mai puţin respect pentru gesturile barieră.

„Este puţin probabil ca evenimente viitoare să ducă la atâtea cazuri de Covid”, a mai spus Jennifer Smith.

Și ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, la rândul său, a salutat revenirea a numeroase evenimente sportive, dar crede că finala EURO 2020 trebuie considerată un avertisment.

„Pentru a avea un sezon fotbalistic liniştit, dar şi pentru a primi spectatori la teatru şi la concerte, îi îndemn pe toţi iubitorii sportului şi ai culturii să se vaccineze”, a afirmat el.