Actual Economic

Firmele românești aduc miliarde de euro la bugetul Austriei. Ce activitate economică este pe primul loc

Firmele românești aduc miliarde de euro la bugetul Austriei. Ce activitate economică este pe primul loc

Orice pom are uscăturile lui, dar multe frunze sunt verzi și frumoase. Așa și cu românii noștri, există, într-adevăr și cei care ne fac de râs țara, dar cei mai mulți ne aduc un plus valoare, care de cele mai multe ori nici nu o vedem sau o trecem cu vederea.

În top: Firmele românești aduc miliarde de euro la bugetul Austriei. Ce activitate economică este pe primul loc

Pentru prima dată, Camera de Comerț din Viena a analizat, statistic vorbind, importanța economică a companiilor ale căror proprietari sunt migranți. Acestea realizează o cifră de afaceri anuală totală de aproape 6,4 miliarde de euro.

În capitala Austriei, la Viena, există aproximativ 34.000 de companii individuale active, ale căror proprietari au ”origini migratoare”.

Per total, emigranții realizează o cifră de afaceri anuală de aproximativ 6,4 miliarde de euro și generează o valoare adăugată brută de 7,45 miliarde de euro. Acest lucru aduce o contribuție de 8,3 miliarde de euro la produsul regional brut (PIB) al Vienei.

Producția economică a companiilor migrante din Viena are un impact de aproape zece miliarde de euro asupra PIB-ului Austriei.

Companiile cu origine migrantă nu numai că îmbogățesc diversitatea peisajului corporativ din Viena, ci sunt și un factor economic”, spune Walter Ruck, președintele Camerei de Comerț din Viena.

Și aceasta deoarece, pentru prima dată, Camera de Comerț din Viena a analizat importanța economică a companiilor ale căror proprietari sunt migranți.

Câți întreprizători români sunt la Viena

În Viena, potrivit statistiii oficiale, există 7.400 de antreprenori cu origini migratoare au cetățenie austriacă, 4.500 au cetățenie slovacă, 3.800 română și 2.600 germană.

Viena ca locație de afaceri se caracterizează în primul rând prin eterogenitatea și diversitatea sa. Acest lucru ne-a ajutat, de asemenea, să trecem mai bine peste criza Corona.

Companiile cu origini migrante au, de asemenea, o contribuție valoroasă din punct de vedere economic. Diversitatea este o mare putere.

Faptul că peste 200 de companii din străinătate se stabilesc la Viena în fiecare an, chiar și în timpul pandemiei, este o dovadă în plus a atractivității Vienei ca locație de afaceri”, spune Ruck, reprezentantul Camerei de Comerț vieneze.

Care activitate se află în top

Cea mai importantă ramură de aici este comerțul. Antreprenorii care vin din străinătate realizează o valoare adăugată de aproape 1,8 miliarde de euro, anual.

Prin urmare, vânzările comerciale se situează pe primul loc în topul activităților.

Al doilea cel mai puternic sector este cel imobiliar cu 760 de milioane de euro. Serviciile tehnice freelance urmează pe locul trei cu 708 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de media din Austria.

În industria construcțiilor, companiile migrante asigură o valoare adăugată anuală de 694 milioane euro, în alte servicii economice este de 642 milioane euro, în industria hotelieră și în alimentație este de 510 milioane euro.

Foto: wall-street