Diverse

S-a aflat de ce fiul lui Elon Musk se dezice de tatăl său și cere în instanță să fie recunoscut ca femeie

S-a aflat de ce fiul lui Elon Musk se dezice de tatăl său și cere în instanță să fie recunoscut ca femeie

Fiul lui Elon Musk se numește Xavier și are, acum, 18 ani, exact vârsta potrivită pentru a-și îndeplini dorința și din punct de vedere juridic. Xavier a anunțat că va depune o petiție pentru a-și schimba genul, devenid, astfel, o femeie, pe nume Vivian Jenna Wilson. Mai mult decât atât el are și o motivație, pentru care aduce argumente, în fața instanței de judecată.

S-a aflat de ce fiul lui Elon Musk se dezice de tatăl său și cere în instanță să fie recunoscut ca femeie

Xavier Musk este fiul lui Elon Musk și al lui Jennifer Justine Wilson, fostă Musk. S-a născut la 6 aprilie 2004. Acum, la 18 ani, el se consideră a fi suficient de matur pentru a-și lua propriile decizii și a trăi după bunul plac.

În luna aprilie a acestui an, Xavier a depus documente în instanță, pentru a-și schimba sexul și a fi cunoscut de acum înainte ca Vivian Jenna Wilson, renunțând la numele familiei Musk. Tânărul Xavier Musk spune că vrea alt nume, pentru că nu mai locuiește cu tatăl lui biologic și nici nu vrea să mai aibă de-a face cu el.

Nu mai locuiesc cu tatăl meu biologic și nici nu mai doresc să am vreo legătură cu el în vreun fel, formă sau chip”.

Audierea privind schimbarea numelui este programată pentru vineri, în fața unui judecător din Santa Monica, California. Însuși Xavier Musk, în vârstă de 18 ani, a recunoscut că a depus deja actele în Santa Monica, California, încă din data de 18 aprilie, cerând să fie cunoscut sub numele de Vivian Jenna Wilson.

Adolescentul, recunoscut ca fiind transsexual, a explicat în cerererea sa că dorește să ia numele de familie al mamei sale, pentru a se distanța de tatăl său.

Schimbarea este parțială, doar juridică, pentru a se conforma identității sale de gen. Documentele legale, depuse la Curtea Superioară din California, în comitatul Los Angeles, includ o secțiune care îi cere tânărului Musk să prezinte un „motiv pentru schimbarea numelui„.

Xavier nu a comentat dacă primește sprijin financiar din partea tatălui, a cărui avere este estimată la aproape 213 miliarde de dolari, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, sau dacă există o contradicție între ei, legată de alegerea lui, scrie Daily Mail.

Săptămâna trecută, ca răspuns la un articol în care se discuta dacă întrebarea ”Ce este o femeie, este legitimă o astfel de alegere”, Musk a scris pe Twitter:

Ni se spune în același timp că diferențele de gen nu există și că genurile sunt atât de profund diferite încât operația ireversibilă este singura opțiune. Poate că cineva mai înțelept decât mine poate explica această dihotomie. Este o lume mai bună dacă suntem cu toții mai puțin critici”.

Musk a afirmat că este total pro-LGBT și a citat primele locuri pe care Tesla le ocupă în mod constant în listele celor mai bune locuri de muncă pentru persoanele LGBT ca dovadă a deschiderii sale mentale.

Musk a fost căsătorit cu mama lui Xavier, Vivian, scriitoarea canadiană Justine Wilson, din 2008. Ea a născut un fiu, Nevada, în 2002, care a murit după 10 zile de sindromul morții subite a sugarului (SIDS). Apoi, a avut cei doi fii, gemenii – Xavier și Griffin, dar și tripleții: Damian, Kai și Saxon, acum în vârstă de 16 ani.

Foto: pinterest.com