Categories: Lifestyle

Flori și plante menționate în Biblie, care sunt considerate miraculoase și astăzi. Toți le folosim în bucătărie sau în scop terapeutic

Biblia menționează în paginile sale peste 100 de specii de plante medicinale, denumite „ierburi pentru slujirea omului”. Printre acestea se află mai multe flori și plante care sunt considerate miraculoase, fiind folosite de mii de ani pentru proprietățile lor terapeutice și culinare.

Acestea sunt numite „ierburile sfinte” și sunt folosite și astăzi pentru a trata diverse afecțiuni sau pentru a da savoare mâncării.

Aloe vera, o plantă extrem de importantă

Printre cele mai cunoscute plante din Biblie se numără aloe vera, care a fost utilizată pentru îmbălsămarea morților și pentru parfumul său de mii de ani. Astăzi este folosită pentru tratarea afecțiunilor pielii și a constipației. De asemenea, gelul de aloe este folosit pentru a trata arsurile și iritările pielii. Cercetările au arătat că aloe vera poate ajuta și la scăderea zahărului din sânge la diabeticii de tip 2 și la scăderea efectelor leziunilor hepatice cauzate de alcool.

Pe listă se află și anasonul, care era folosit pentru scăderea febrei și astăzi este utilizat pentru a ajuta la digestie și pentru sprijinul alăptării. El este menționat în Evanghelia lui Matei și poate fi folosit și împotriva paraziților. Ca antispasmodic, anasonul poate fi util pentru tuse și bronșită.

Balsamul, o substanță rășinoasă foarte parfumată extrasă dintr-o plantă locală, era considerat valoros în vremurile biblice. Balsamul sau balsamul din Galaad a fost numit după regiunea Galaadului. În prezent, este o sursă de inspirație pentru uleiurile din plante utilizate pentru a trata diverse afecțiuni, cu toate că rețeta originală nu mai este cunoscută.

Ierburile amare, un termen general folosit pentru mirodenii precum pelinul, hreanul sau semințele de coriandru, erau folosite în principal pentru hrană în Biblie. Astăzi, pelinul este cunoscut pentru că ajută la prevenirea și ameliorarea afecțiunilor digestive, pentru ajutorul său în prevenirea și ameliorarea afecțiunilor digestive, cum ar fi dispepsia.

Scorțișoara, odată considerată mai prețioasă decât aurul, are unele beneficii medicinale uimitoare, cum ar fi reducerea nivelului de zahăr din sânge la diabeticii de tip 2 și ameliorarea simptomelor de artrită. În Biblie este menționată ca fiind un condiment fin, iar astăzi, cercetările sugerează că ajută și la îmbunătățirea sănătății inimii, scrie realitatea.net.

Busuiocul și menta, pe listă

Alte plante menționate în Biblie, cum ar fi busuiocul, menta și rostopasca, sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a reduce inflamația, de a ajuta în tratarea infecțiilor și de a îmbunătăți starea de spirit.

Menta era cunoscută încă din vremuri biblice și era utilizată în mod obișnuit pentru îmbunătățirea respirației și a mirosului, dar și pentru reducerea febrei. În prezent, menta este utilizată pentru ameliorarea durerilor de stomac, a grețurilor și a refluxului gastroesofagian, precum și pentru îmbunătățirea respirației și reducerea stresului.

Crușinul, menționat în Noul Testament, era folosit pentru a vindeca rănile și afecțiunile pielii. Acum este utilizat pentru a trata afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, precum și pentru a ajuta la pierderea în greutate. De asemenea, cimbrul era folosit în perioada biblică pentru a conserva alimentele. Astăzi, este utilizat pentru a ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sănătății digestive.

Mustarul a fost menționat în Biblie ca fiind un ingredient de bază al hranei, dar și pentru proprietățile sale medicinale. Acum, semințele de muștar sunt utilizate pentru ameliorarea durerilor articulare și musculare, pentru reducerea inflamației și pentru sprijinirea sănătății sistemului digestiv.

Rozmarinul a fost utilizat în vremurile biblice pentru îmbunătățirea memoriei și pentru proprietățile sale medicinale. Astăzi, rozmarinul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare, fiind utilizat pentru îmbunătățirea circulației sanguine, a sănătății creierului și a sistemului imunitar.

Semințele de susan sunt menționate în Biblie ca fiind o sursă de hrană și ulei, dar și pentru proprietățile lor medicinale. În vremurile actuale, semințele de susan sunt utilizate pentru sprijinirea sănătății sistemului digestiv, pentru reducerea inflamației și a nivelului de colesterol din sânge, precum și pentru îmbunătățirea sănătății osoase.

Tămâia era considerată, ca și astăzi, o substanță sacră încă din vremurile biblice, fiind utilizată pentru proprietățile sale medicinale și religioase. Și astăzi, tămâia este utilizată în principal în scopuri religioase, dar și pentru ameliorarea durerilor articulare și pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare.

Popa Claudiu

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.