Social

Miracolul naturii numit aloe vera. Planta este recunoscută pentru numeroasele ei beneficii pentru sănătate

Miracolul naturii numit aloe vera. Planta este recunoscută pentru numeroasele ei beneficii pentru sănătate

Primăvara, acesta este cel mai indicat anotimp pentru a ne reseta organismul. Avem nevoie de vitamine, nutrienți și orice produs care ar ajuta la ridicarea sau echilibrarea imunității. De aceea, am ales astăzi să scriem despre aloe vera.

Miracolul naturii numit aloe vera. Planta este recunoscută pentru numeroasele ei beneficii pentru sănătate

 Sunt patru plante indispensabile pentru viața omului: grâul, strugurii, măslinele și planta de aloe. Prima hrănește, a doua bucură inima omului, a treia aduce armonie, a patra te face sănătos”. Citatul îi aparține lui Cristofor Columb și este perfect pentru aceste zile.

Despre aloe vera se știe că a fost descoperită, pentru prima dată, încrustată pe o plăcuță găsită într-un mormânt egiptean, datând de acum 3500 de ani. Atât de importantă era această plantă, încât Alexandru cel mare, sfătuit de Aristotel, a ocupat Insulele Socotra, reniumite pentru plantațiile întinse de aloe vera. Planta era folosită pe atunci pentru tratarea rănilor soldaților.

Însuși Alexandru cel Mare, rănit fiind de o săgeată, a fost vindecat de un preot care a folosit gelul de aloe, stors din frunzele plantei.

Și exemplele ar putea continua. Dr. Alexandru Oproiu recomanda sucul concentrat de aloe, pentru afecțiunile gastrice, în stadiul incipient. Și efectul era unul garantat.

Planta conține peste 270 de vitamine, minerale, enzime și aminoacizi, iar toate aceste contribuie la buna funcționare a organismului nostru. Este o planta deosebit de complexă, având așa multe proprietăți curative. Remediile pe bază de aloe sunt recomandate tuturor vârstelor, tineri și bătrâni, celor care au sistemul imunitar slăbit, dar și celor care au o imunitate ridicată, ea oferind echilibrul necesar pentru buna funcționare a organismului. Ea conține cantități mari de minerale (calciu, sodiu, potasiu, magneziu, mangan, seleniu, zinc, crom), aminoacizi și vitamine (A, B4, B9, B12, C și E).Planta reglează și dezechilibrele intestinale și este bogată în antioxidanți.

În concluzie… La ce folosește gelul de aloe? La tot și la toate, dar atenție, în cantitățile potrivite. Nutriționiștii pot recomanda programe personalizate în acest sens. Sucul de aloe concentrat poate fi utilizat intern și extern. Poți slăbi garantat. Ajută la detoxifiere, acțiune deosebit de importantă, de asemenea, pentru resetarea și întărirea organismului, slăbit, în cele mai multe cazuri.