Actual Lifestyle

Documentar înfiorător: Monștri din Biblie. Povestea lor și a simbolurilor ascunse

Documentar înfiorător: Monștri din Biblie. Povestea lor și a simbolurilor ascunse
evz, toptenz, youtube

A avea credință în Dumnezeu ține de intimitatea fiecărui om. Unii dintre noi credem, alții nu, în timp ce există și acele persoane care încă mai caută răspunsuri logice, matematice, legate de Divinitate.

Top 10 cele mai înfiorătoare creaturi din Biblie

1.Leviatanul. Primul dintre marii monștri apare în cartea lui Iov. Leviatanul este un monstru marin masiv, impenetrabil la armele umane. El respiră foc și scoate fum din nări. Leviatanul este probabil înrudit cu un alt monstru din Orientul Apropiat Antic, numit Lotan, un șarpe uriaș cu șapte capete care reprezenta haosul primordial. La fel ca în cazul multor alte creaturi biblice, există unele teorii mai puțin interesante care insistă că Leviatanul este doar o reprezentare poetică a unui crocodil, deși crocodilii nu scoteau foc pe nări.

2. Nephilim. Multă confuzie în jurul Nephilim, unul dintre „cei căzuți„, care apar în Geneza și sunt descriși doar ca fiind urmașii „fiilor lui Dumnezeu” și „fiicelor oamenilor„. Unii au interpretat că ei sunt urmașii îngerilor și ai femeilor umane. O altă explicație este că pasajul biblic se referă la amestecul a două triburi umane: oamenii „evlavioși” care descind din bunul Seth și descendenții ceva mai puțin evlavioși ai răufăcătorului Cain. Există o comunitate puternică pe internet care crede că Nephilimii erau de fapt extratereștrii.

3. Marele Dragon. O altă fiară din Apocalipsa, marele Dragon, este descrisă ca având șapte capete și zece coarne. Are, de asemenea, o coadă capabilă să măture o treime din stelele de pe cer. Autorul îl identifică mai târziu pe acest balaur ca fiind Satana însuși, care luptă împotriva îngerilor lui Dumnezeu și este aruncat în iad.

Biblia King James se referă la „dragoni” , dar, la fel ca și mențiunile sale despre „unicorni„, acestea sunt, uneori, traduse greșit. Majoritatea versiunilor moderne ale Bibliei îi identifică drept șacali, hiene sau șerpi.

4. Bestiile lui Daniel. La fel ca Apocalipsa, cartea Daniel este alcătuită în mare parte din viziuni menite să simbolizeze evenimente din lumea reală. Într-una dintre aceste viziuni, Daniel vede nu mai puțin de patru monștri ieșind din Mare: unul este un leu cu aripi de vultur, care este apoi transformat într-o creatură asemănătoare cu un om și căruia i se smulg aripile; al doilea este o creatură asemănătoare cu un urs căruia i se spune să se înfrupte din carne; al treilea arată ca un leopard cu patru aripi și patru capete, iar al patrulea are dinți de fier și zece coarne, cu care distruge întregul pământ. Legenda spune că aceste fiare reprezintă patru națiuni diferite care existau și în zilele lui Daniel.

5. Cei 200 de milioane de călăreți. Această armată epică apare, de asemenea, în capitolul Apocalipsa. Ea nu trebuie confundată cu cei  Patru Călăreți, cei care simbolizează Moartea, Războiul, Foametea și Pestilența (Molima). Dar nici cu acești călăreți nu trebuie să te joci. Caii lor au capete de leu, cozi ca de șarpe și scuipă fum, foc și pucioasă din gură. În cele din urmă, ei sunt responsabili pentru moartea unei treimi din întreaga omenire. Armata călăreților este condusă de patru îngeri căzuți.

6. Lăcustele lui Abaddon. Conducător este Abaddon, un înger al gropii fără fund al cărui nume înseamnă „Distrugător„. Pentru că apar în Apocalipsa, bineînțeles că nu se mulțumesc să fie lăcuste normale, în schimb, seamănă cu cai de război, au cozi înțepătoare de scorpioni, fețe de bărbați, păr lung ca al unei femei și poartă coroane de aur și platoșe blindate. Cozile lor de scorpion sunt folosite pentru a-și înțepa victimele, o experiență care se pare că este atât de dureroasă încât „oamenii vor căuta moartea și nu o vor găsi„.

7. Unicornii. Unicornii sunt menționați de nouă ori în Biblia King James. O grămadă de „creaturi mitice” din Biblia King James. Cockatrice, un dragon cu cap de cocoș menționat în cartea Isaia, a fost redus în traducerile mai recente la „viperă„. Lilith, un demon feminin, a fost retrogradată la ‘bufniță țipătoare’, iar mențiunile despre satiri (creaturi jumătate om, jumătate capră) au fost schimbate în ‘capre‘. Corect din punct de vedere lingvistic, dar nici pe departe la fel de amuzant.

8. A doua bestie. Această fiară, care, în mod nesurprinzător, o urmează pe prima, se ridică din pământ. Ea are două coarne și vorbește „ca un balaur„. Treaba acestui tip este să facă minuni false, care îi încurajează pe oameni să se închine primei fiare. De asemenea, îi permite primei fiare să ucidă pe oricine care nu i se închină. Interpretările sunt variate: a fost descrisă ca simbol pentru orice, de la profetul Mahomed, până la Statele Unite moderne.

9. Prima bestie. Apare în cartea Apocalipsa. „Prima Fiară” din Apocalipsa, numită astfel pentru că este menționată prima și nimeni nu a găsit un nume mai bun.Este un monstru cu șapte capete și zece coarne care se ridică din ocean. De asemenea, are picioare de urs, gură de leu și aspectul general al unui leopard. Teologii și cercetătorii biblici au interpretat această fiară ca simbolizând totul, de la papalitate, până la împăratul roman din secolul I, Nero.

10. Behemoth. În Iov, una dintre cele mai vechi cărți din Biblie, Behemoth este descris ca fiind o creatură gigantică și puternică, care poate fi îmblânzită doar de Dumnezeu. Coada lui este atât de mare încât „se mișcă precum un cedru„.  În tradiția evreiască, Behemoth este un monstru primordial al pământului, un simbol al haosului. Cercetători, cu mai puțină imaginație, au sugerat că Behemoth este pur și simplu o descriere poetică a unei creaturi gigantice reale, precum un hipopotam al zilelor noastre.

Nimeni nu știe dacă această carte de „viziuni” conține descrieri ale unor evenimente viitoare sau reprezentări simbolice ale trecutului, dar toată lumea este de acord, după acest articol, că are, cu siguranță, o mulțime de monștri.