Info Actual

Info Actual > Economic > Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: ”Tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”
Economic

Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: ”Tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”

Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: ”Tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”

Florin Cîțu, premierul României a vorbit despre amendamentele anunțate de PSD la buget. Acesta susține că au un impact bugetar de aproape 6% din PIB, iar sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE.

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 arată că partidul vrea să scoată țara noastră din Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE”, a declarat Florin Cîţu.

Cîțu a mai precizat că sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE

„Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a mai adăugat premierul.

Premierul a spus că deficitul nu poate depăşi 7,16%, referitor la amendamentul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi al deputatului Florin Roman care prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi.

„Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”, a spus Florin Cîțu, premierul României, potrivit Libertatea.