Categories: Lifestyle

Fosta conducere a CFR Cluj, trimisă în judecată după opt ani de la finalizarea anchetei

A început procesul în care fostul finanțator al echipei de fotbal CFR, Arpad Paszkany, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat. Cu rechizitoriul finalizat din 2016, abia în 11 august 2022 a avut loc un prim termen.

Primul termen al procesului s-a încheiat cu o nouă amânare, dat fiind că judecătorul s-a recuzat pe motiv de incompatibilitate.

Fosta conducere a CFR Cluj, trimisă în judecată după opt ani de la finalizarea anchetei

Arpad Paszkany a fost trimis în judecată alături de Iuliu Mureșan (fostul președinte al CFR Cluj), soții Timofte și Karoly Szekernyes (cumnatul lui Paszkany). La termenul din 11 august, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de abținere formulată de către judecătoarea Teodora Loredana Ivaşcu, care a arătat că se află în cazul de incompatibilitate, adică există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată.

Acuzațiile aduse foștilor șefi CFR

Potrivit DIICOT, în 07.06.2016, a început urmărirea penală împotriva lui Arpad Paszkany, la acea dată acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi Iuliu Mureșan, fostul preşedinte al clubului, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală  în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

În perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA. În acest sens, Mureșan a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele reţinute în sarcina lui au avut ca principal beneficiar Paszkany.

Paszkany și firmele off-shore

Activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor firme off-shore din Cipru şi din Seichelles controlate faptic de către Paszkany. Firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Totodată, membrii grupului au evidenţiat în actele contabile ale ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproximativ 10 milioane de euro.

Adriana Tudor

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

11 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

13 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

15 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

23 de ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

24 de ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

o zi ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Un Crăciun cu Winston

This website uses cookies.