Actual

Monstrul din Caracal încă își așteaptă sentința. Judecătoarea a lipsit de la proces

Monstrul din Caracal încă își așteaptă sentința. Judecătoarea a lipsit de la proces
FOTO: evenimentul zilei

Chinul familiilor celor două fete răpite, violate și apoi omorâte de Gheorghe Dincă, monstrul din caracal, s-a prelungit. Programată pentru astăzi pronunțarea sentinței, aceasta a fost amânată peste patru săptămâni.

Monstrul din Caracal încă își așteaptă sentința. Familiile au suportat cu greu o altă amânare

Pe 9 septembrie se va afla o primă decizie a instanței în dosarul în care este acuzat de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani).

Astăzi, Tribunalul Olt a amânat pronunţarea, din cauză că magistratul care a judecat cauza nu a putut fi prezent. Judecătoarea Diana Cotoi se află în concediu de odihnă, însă are şi probleme de sănătate care ar putea impune prelungirea acestui concediu cu unul medical.

Procurorul a cerut 30 de ani de închisoare pentru Dincă

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Procurorul Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi. Parchetul ar fi putut solicita condamnarea pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă, acesta împlinind 69 de ani.

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Gheorghe Dincă a avut dreptul la ultimul cuvânt în fața instanței, în care a cerut să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”. El a susţinut în continuare că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens. Avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său, conform hotnews.ro.

Familia Alexandrei ceruse achitarea pentru omor

La unul din termene, familia Alexandrei Măceșanu, prin intermediul avocatului, a cerut achitarea lui Gheorghe Dincă pentru cele două infracţiuni de omor. Însă Tribunalul Olt a respins cererea de schimbare a încadrării juridice. Prin acest demers, adică necondamnarea pentru omor a lui Dincă, mama Alexandrei spera ca certificatul de deces al fetei să fie anulat și astfel, căutările ar fi fost reluate.

De altfel, familia nu s-a împăcat niciodată cu idea că Alexandra nu mai este în viață.

Alexandra Măceşanu a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, în 24 iulie 2019, pentru a se întâlni cu un prieten la Caracal. Dată dispărută, a doua zi fata a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, însă poliția a așteptat până dimineață ca să intre în curtea acestuia. În curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic sub care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate.

Cazul a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, în 14 aprilie 2019, în timp ce era luată „la ocazie”, la fel ca Alexandra.

Procesul a început în ianuarie 2020

Dosarul Caracal a fost trimis în judecată în 15 ianuarie 2020. Procurorii DIICOT descriu în rechizitoriu cum Gheorghe Dincă le-a răpit și ucis pe cele două fete: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă.

Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina „la ocazie”, le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.