Actual Politică

Fostul premier Mihai Tudose spune că știe cum să-i protejeze pe români de facturile uriașe

Fostul premier Mihai Tudose spune că știe cum să-i protejeze pe români de facturile uriașe

Fostul premier Mihai Tudose a luat atitudine și susține că singura soluție pentru ca populația să fie protejată este reglementarea cât mai curând a pieței de energie. Dar acest lucru se poate face doar dacă Virgil Popescu nu ar mai ocupa fotoliul de ministru.

„Asta trebuie să facă statul pentru a proteja economia și cetățenii”

Actualmente parlamentat european, fostul premier Mihai Tudose a menționat că dacă ar fi în fruntea Guvernului, ar reuși să reglementeze piața de energie și să aibă grijă de toți românii. Iar acesta lucru nu ar însemna deloc comunism.

„Aș face un singur lucru: piață reglementată. Punct. De la cap la coadă. Nu înseamnă comunism. Doamna Ursula e comunistă? Comisia Europeană este comunistă? De o săptămână au început și ei să vorbească de piață reglementată. Când vorbeam noi, eram comuniști. Asta trebuie să facă statul pentru a proteja economia și cetățenii“, a spus Mihai Tudose azi, într-o emisiune de la Prima tv.

Ce îi reproșează lui Virgil Popescu

Pe de altă parte, Tudose spune că Virgil Popescu trebuie să renunțe la șefia Ministerului Energiei. El crede că PSD a votat împotriva moțiuni prin care se cerea demiterea sa, pentru a fi salvată coaliția.

„În continuare eu susțin că ar fi trebuit să plece. Nici azi nu e târziu. E vinovat de majoritatea lucrurilor. Liberalizarea? El. Închiderea minelor? El. Închiderea Mintia? El. S-a salvat coaliția. Un vot împotriva unui ministru însemna că nu mai eram împreună la guvernare“, a mai spus Mihai Tudose.

Dacă îmi doream un fotoliu de ministru, eram în primul Guvern

În altă ordine de idei, Tudose susține că se gândește să facă parte din guvernul României și nici să stea pe fotoliul de ministru.  „Dacă îmi doream un fotoliu de ministru, eram în primul Guvern. În fiecare zi, un trust media mă dă la câte un minister. În fiecare dimineață, mă uit cu ce mă îmbrac. Dacă sunt la apărare, să-mi pun costum de camuflaj, dacă sunt la Interne, să mă îmbrac în albastru“, susține fostul premier.

În opina europarlamentarului Mihai Tudose coaliția PNL-PSD-UDMR nu se va rupe până în 2024, dar fiecare partid va intra în alegeri pe cont propriu.

Întrebat de realizator ce părere are despre incidentul de la întrunirea tineretului PNL, când s-a strigat m..e PSD!, Tudose a spus că toți liderii din PNL și-au cerut iertare în numele celor care s-au dat în stambă și el și colegii lui au apreciat gestul. Însă, dacă ar fi fost membrii PSD, ar fi fost dați afară din partid. Când a primit replica jurnalistului că același tip de injurii a folosit și Nicolae Bădălau la nunta fiicei, fostul premier a replicat că de atunci nici Bădălău nu mai e membru PSD.