Actual

Marcel Ciolacu, ferm convins că îl vrea la rotativă pe Mihai Tudose în Guvern și o nouă alianță cu PNL în 2024

Marcel Ciolacu, ferm convins că îl vrea la rotativă pe Mihai Tudose în Guvern și o nouă alianță cu PNL în 2024

Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a declarat deranjat de faptul că s-a vorbit aşa de mult despre rotația şi de schimbul de ministere. El susține că nu a început nicio negociere, dar este ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Nu îmi doresc să fiu premierul unui Guvern tras în căciulă, a mai spus Ciolacu, precizând că își dorește un guvern eficient, cu oameni care știu să conducă ministere. Ciolacu a spus că îl vrea pe Mihai Tudose în Guvern, fără a preciza în fruntea cărui minister.

Marcel Ciolacu, ferm convins că îl vrea la rotativă pe Mihai Tudose în Guvern și o nouă alianță cu PNL în 2024

”Nu a început nicio negociere, mi se pare şi un pic anormal, priorităţile Guvernului, a miniştrilor, în momentul în care porneşti negocieri cu atâtea luni….De aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit aşa de mult despre această rotaţie şi de schimbul de ministere, în spaţiul public.

Este anormal, pentru că în acel moment, eficienţa ministrului începe să scadă pentru că într-un minister nu există numai ministru, există şi un aparat întreg şi cred că a fost o greşeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spaţiul public”, a spus Ciolacu, întrebat dacă au început discuţiile privind schimbul de premieri între PNL şi PSD, care ar urma să aibă loc în luna mai.

„Nu îmi doresc să conduc un guvern tras în căciulă”

Ciolacu este ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă.

”Noi lucrăm deja la programul de guvernare şi o să mergem cu el pe urmă în coaliţie şi o să îl uniformizăm”, a mai spus Ciolacu, precizând că ”sunt două partide, unul social-democrat şi unul liberal şi trebuie să găsească calea de mijloc. Nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Întotdeauna din trecut trebuie să învăţăm greşelile. Eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă, eu îmi doresc un guvern eficient, cu oameni care ştiu să conducă ministere”, a mai declarat preşedintele PSD

Legat de ultimele speculații privind numele posibililor miniștrii, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus că breaking-news-uri false.

”Să știţi că nici Marian Neacșu nu se duce la ANRE, nici Tudose la Energie, ca să închidem şi aceste. Da, pe Mihai Tudose îl vreau în Guvernul României, cât se poate de repede. Mihai Tudose are experienţa necesară de a face parte din Guvernul României, în orice funcţie”, a mai spus liderul PSD.

Se apropie alegerile, a mai spus Ciolacu, vor fi patru rânduri de alegeri în acelaşi an şi întotdeauna intervine manipularea şi de această dată eu cred că ne-am învăţat foarte bine lecţia. Da, cred că vom câştiga toate rândurile de alegeri, pentru că suntem singura formaţiune politică coerentă, cu un program, cu specialişti şi cu soluţii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește alegerile de anul viitor, liderul social democrat a mai spus că dacă liberalii sunt de acord, actuala coaliție cu PNL s-ar putea transforma într-o alianță cu proiect de țară care să câștige alegerile din 2024. Acesta a spus că astfel cele două mari partide, „unul de stânga și unul național-liberal”, se pot așeza la masa discuțiilor, dacă doresc „o alianță pentru România”.