International Showbiz

Fostul președinte al SUA, Barack Obama a câștigat premiul Emmy pentru povestirile sale despre parcurile naționale

Fostul președinte al SUA, Barack Obama a câștigat premiul Emmy pentru povestirile sale despre parcurile naționale
foto: next-episod.net/netflix.com

Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a câştigat primul său Emmy pentru cel mai bun narator în producţia „Our Great National Parks”. Seria Netflix de cinci părți, care oferă abonaților documentare cu parcuri naționale din întreaga lume, este produsă de compania de producție a lui Barack și Michelle Obama, Higher Ground.

Fostul președinte al SUA, Barack Obama a câștigat premiul Emmy pentru povestirile sale despre parcurile naționale

Pe scurt, despre „Our Great National Parks”

„Our Great National Parks” este un documentar din cinci părți, care prezintă parcuri naționale din întreaga lume, este produs de compania de producție a lui Barack și Michelle Obama, „Higher Ground”.

El a fost cel mai mare nume dintr-o categorie plină de nominalizați celebri pentru premiul acordat sâmbătă seara la Creative Arts Emmys, printre care Kareem Abdul-Jabbar, David Attenborough și Lupita Nyong’o.

Barack Obama este al doilea președinte care are un Emmy. Dwight D. Eisenhower a primit un premiu Emmy special în  anul 1956.

Anterior, Barack Obama a câştigat premiile Grammy pentru citirea cărților audio a două dintre memoriile sale, „The Audacity of Hope” și „A Promised Land”. Michelle Obama a câștigat propriul Grammy pentru că și-a citit cartea audio în 2020, citează apnews.com

Câștigatorii mari din prima noapte de la Gala premiilor Creative Arts Emmys

Marii câştigători în prima noapte la gala premiilor Creative Arts Emmys, unde muzica a dominat scena, au fost The Beatles, Adele, Lizzo şi show-ul din pauza Super Bowl.

În total, „The Beatles: Get Back” a câştigat cinci trofee, pentru cel mai bun documentar/ non-ficţiune, regia unui program documentar/non-ficţiune, premiu acordat lui Peter Jackson, precum şi pentru editarea imaginilor pentru un program non-ficţiune, editarea sunetului pentru un program non-ficţiune sau reality (cu o singură cameră sau cu mai multe camere) şi sunet remarcabil mixare pentru un program de non-ficţiune sau reality (cu o singură cameră sau cu mai multe camere).

„Adele: One Night Only” a fost desemnată „variety special (pre-recorded)”. De asemenea, „Adele” a câştigat şi la categoria regie pentru „variety special”, lighting design/ lighting direction for a variety special, sound mixing for a variety series or special and technical direction, camerawork, video control for a special.

La categoria muzică, alţi mari câştigători au fost: „Pepsi Super Bowl LVI Halftime Show cu Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem, Kendrick Lamar şi 50 Cent”, cu trei victorii, inclusiv „variety special (live)”.

Emmy pentru pauza Super Bowl

Pentru prima dată un show din pauza Super Bowl a câştigat un Emmy la această categorie.

RuPaul Charles a câştigat al şaptelea premiu Emmy al său consecutiv pentru gazdă a programului „RuPaul’s Drag Race”, ceea ce  înseamnă că Charles deţine recordul pentru cele mai multe premii Emmy câştigate de o persoană de culoare, fiind cel de-al 12-lea Emmy al vedetei.

Pentru a cincea oară la rând, „Queer Eye” a câştigat trofeul Emmy.

Chadwick Boseman a câştigat un Emmy postum pentru că şi-a împrumutat vocea lui T’Challa din serialul „What If…” de la Disney+.

„Arcane” a câştigat în total patru premii Emmy, trei pentru realizări individuale în animaţie.

În data de 10.09.2022, cele două seri de gală vor fi condensate într-o recapitulare de două ore, care va fi pe FXX. Iar pe 12.09.2022 Primetime Emmy va fi difuzat pe NBC şi Peacock, tot în direct de la Microsoft.

„Succession” de la HBO este cel mai nominalizat program din 2022, primind 25 de nominalizări.

Acesta este urmat de „Ted Lasso” de la Apple TV+, cu 20 de nominalizări (inclusiv cea mai bună comedie, egalând totalul de anul trecut) şi „The White Lotus” de la HBO, de asemenea, cu 20 de nominalizări, potrivit stirileprotv.ro