Lifestyle

Fructele și legumele de toamnă, pline de vitamine. Ce beneficii aduc organismului

Fructele și legumele de toamnă, pline de vitamine. Ce beneficii aduc organismului
sursa foto realiatea.net

Sezonul de toamnă vine cu multe lucruri extraordinare. Peisaje superbe, culori arămii și o vreme perfectă pentru o plimbare în parc. Dar, această perioadă aduce și alte minunății. Fructele și legumele de toamnă sunt pline de vitamine și substanțe nutritive. Consumul acestor alimente specifice toamnei poate aduce multe beneficii corpului nostru. În plus, gustul este excepțional.

Perioada de toamnă aduce fructe și legume delicioase și sănătoase. Sunt anumite alimente specifice sezonului, pe care ar trebui să le consumăm. Sănătatea este un lucru foarte important. Iar o alimentație corectă poate contribui la starea de bine a corpului nostru.

Fructele și legumele de toamnă

Fructele și legumele sunt surse importante de nutrienți. În special, cele care sunt specifice sezonului de toamnă. Acestea conțin vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Care oferă organismului o serie de beneficii semnificative.

Din acest motiv, alimentele din aceste grupe sunt componente esențiale ale unei diete echilibrate. Există multe avantaje pentru sănătate de la așa-numitele „medicamente de toamnă” sau super-alimente. Este vorba de fructele și legumele de sezon. Toamna aduce o multitudine de arome. În acest anotimp, cele mai apreciate fructe și legume sunt strugurii, gutuile, cartoful dulce, dovleacul și multe altele.

Alimente sănătoase

Puteți mânca oricare dintre aceste fructe și legume viu colorate, proaspete sau gătite. Aceste alimente specifice de toamnă sunt foarte populare și se îmbină excelent în orice rețetă.

Legumele pot fi incluse în piureuri, salate, tocănițe, ciorbe, supe cremă și garnituri la cuptor. Dar, acestea pot fi consumate și crude. În schimb, fructele pot fi o variantă ideală de a potoli pofta de dulce. Pot fi tăiate în cuburi pentru a face o salată de fructe delicioasă sau amestecate într-un smoothie simplu sau cu nuci și semințe. În plus, pot face minuni în rețetele de prăjituri dietetice.

Beneficii și proprietăți

Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine, acestea au puține calorii. Motiv pentru care sunt perfecte pentru o alimentație sănătoasă. Fructele și legumele de sezon sunt proaspete și foarte gustoase. Iată beneficiile și proprietățile unor alimente de toamnă foarte populare.

Strugurii

Vitamina K, cuprul și vitaminele din complexul B, inclusiv piridoxina (B6), tiamina (B1) și riboflavina (B2) sunt toate abundente în struguri. Strugurii negri sunt benefici pentru că scad riscul de boli cronice, cum ar fi cele cardiovasculare și stresul oxidativ. Totuși, ar trebui consumate cu moderație, deoarece conțin mult zahăr.

Cătina

Boabele de cătină sunt alimente extrem de benefice. Acestea includ niveluri semnificative de vitamina C, vitamina E, flavonoide și carotenoide. Toate acestea fiind antioxidanți puternici, benefici pentru sănătate.

Cătina scade riscul afecțiunilor oculare și a cancerului. De asemenea, aceste fructe „medicinale” de toamnă pot reduce colesterolul din sânge, datorită conținutului lor de fitosterol.

Dovleac

Dovleacul se potrivește atât în rețete sărate, cum ar fi supa cremă, cât și în cele dulci, cum ar fi plăcintele. Conținutul său ridicat de beta-caroten îl face o sursă excelentă de vitamina A.

Prin urmare, poate reduce riscul de boli cardiovasculare și poate stimula sănătatea imunitară și oculară. Dovleacul este o opțiune excelentă pentru cei care încearcă să piardă în greutate, deoarece are un conținut scăzut de calorii.

Cartofi dulci

Aportul de vitamina A din cantitatea zilnică recomandată poate fi obținut cu un singur cartof dulce. Atunci când este consumat gătit, indicele său glicemic scăzut nu afectează semnificativ nivelul de zahăr din sânge. Pentru cei care au diabet, acest lucru ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, conform Pro TV .