Lifestyle

Gala Performerilor în Sănătate! Viorel Jinga, UMFCD: „Într-un singur cuvânt, UMFCD reprezintă performanță”

Viorel Jinga, rectorul UMFCD (sursă foto - arhivă personală)
sursă foto: arhivă personală

Când vorbim de cifre, amintim de cei peste 10.000 de studenți aflați la studiile de licență, master și doctorat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, ce scoate în evidență importanța și necesitatea absolută a învățământului medical din țara noastră. Iar în anul 2022 s-a înregistrat un număr record de candidați în cazul înscrierilor, până la 3.497 de candidați. În numele instituției și a întregii echipe, doctor profesor universitar Viorel Jinga, rectorul UMFCD, primește un premiu din partea Revistei Capital.

„Domnul profesor rector Viorel Jinga ar fi spus dacă s-ar fi aflat astăzi aici, la Gala Premiilor Capital, că nu am discuta de performanța în medicină dacă nu am avea performanță  în educația medicală. Chiar aș veni cu o mențiune aici. UMFCD este în top 150 în Topul celor mai bune 500 de universități din lume, după un studiu al celor de la Shanghai. În continuare, cum ar spune și domnul rector Viorel Jinga, vă încurajăm să zâmbiți, să empatizați, să iubiți”, spune Silviu Pițuru, pro-rector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, pe scena Galei Capital „Top 100 Performeri din Sănătate” în România.

Pituru Silviu Mirel - UMFCD

Pituru Silviu Mirel – UMFCD

Astfel, instituția are un rol esențial în ceea ce privește domeniul medical din țara noastră, contribuie la îmbunătățirea acestuia și la o viață mai bună a românilor, per total. Rectorul Viorel Jinga este de părere că: „Medicina românească a progresat foarte mult, într-o continuă ascensiune datorită în special educației medicale de înaltă ținută academică și mai ales profesioniștilor din domeniu”. Chiar și așa, Viorel Jinga este conștient de problemele din sistem, însă este de părere că nu există lipsuri pe care umanitatea să le poată accepta, ci doar tolera. „În medicină provocările sunt continue”, spune Viorel Jinga, rector UMFCD, într-un interviu acordat Revistei Capital.

Gala Capital. „Top 100 Performeri în Sănătate”

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ce a avut loc miercuri, 24 mai 2023, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.