Actual

Generația Z, preocupată de viitor. Care sunt cele mai căutate domenii

tineri Sursa foto: dreamstime.com
sursa foto: dreamstime.com

Generația Z vine cu forțe proaspete. Acești tineri sunt foarte inteligenți și gata să ia viața în plin. Aceștia sunt atrași de o gamă foarte largă de domenii. Tinerii din această generație sunt deschiși să învețe lucruri noi. Aceștia doresc să-și continue studiile și să se pregătească pentru un viitor mai bun.

Generația în cauză este orientată spre domenii de viitor. Cei mai mulți tineri doresc să-și continue studiile și au un interes crescut pentru business, inginerie, științe sociale și informatică.

Generația Z, preocupată de viitor

Tinerii din această generație sunt lideri înnăscuți. Aceștia doresc să urmeze cursuri în domenii de viitor. Tinerii din Generația Z sunt hotărâți să își urmeze visele. Aceștia doresc să își construiască traseele educaționale și profesionale în conformitate cu propriul set de idealuri. Sunt independenți, pragmatici și la curent cu noile tehnologii.

La Târgul Internațional al Universităților (IUF), participă peste 20.000 de studenți și profesori în fiecare an. Potrivit datelor de la ultimele ediții, tinerii din România sunt din ce în ce mai interesați de specializări flexibile. Este vorba de cele care să le permită să se adapteze rapid la schimbările din societate și de pe piața muncii. Aceștia caută domenii care să le ofere o pregătire și abilități care le vor fi utile în viitor.

Business, principalul interes al Generației Z

Generația Z are o înclinație neașteptată din punct de vedere al preferințelor academice.  Aceștia au o gamă largă de interese. Tinerii din această categorie de vârstă sunt atrași în special de business (61%), inginerie (53%), științe sociale (54%) și informatică (52%). De asemenea, ei sunt interesați de științele umaniste, drept, medicină și alte domenii.

Această varietate demonstrează dorința lor de a învăța cât mai multe și de a participa activ atât în societate, cât și pe piața muncii. Viitorii studenți și masteranzi caută un cadru universitar în care coexistă creativitatea, moralitatea și distracția. Generația tânără nu dorește să rămână la un loc de muncă, dacă nu le place ceea ce fac.

Explorarea posibilităților

Tinerii don această generația sunt deschiși spre a explora. Aceștia doresc să profite de toate posibilitățile și oportunitățile. Astfel, studiul în afară este o opțiune pentru mulți. 89% dintre tineri încă își evaluează opțiunile și iau în considerare atât studierea în țară, cât și studiile în străinătate.

11% dintre ei sunt siguri că doresc să rămână și să își continue studiile în România. Mai mult de 50% ar alege Olanda ca destinație de studiu, urmată îndeaproape de Danemarca, Germania, Elveția, Finlanda, Franța, Italia și Belgia.

Târgul internațional al universităților

Târgul internațional al universităților oferă generației Z șansa de a afla mai multe despre toate opțiunile de studiu, atât la nivel național, cât și internațional.

La Sala Palatului din București, studenții pot afla informații despre peste 5.000 de programe de studiu de la reprezentanți ai universităților și instituțiilor de învățământ din 12 țări. Printre acestea se numără Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveția, Grecia, România, Olanda, Franța, Germania și Finlanda. Este vorba de noua ediție a IUF-The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Europa de Sud-Est, conform Daily Business.