Info Actual > Economic > Guvernul a modificat Codul Fiscal. Prețurile la autoturismele second-hand vor EXPLODA
Economic

Guvernul a modificat Codul Fiscal. Prețurile la autoturismele second-hand vor EXPLODA

Guvernul a modificat Codul Fiscal. Prețurile la autoturismele second-hand vor EXPLODA

Guvernul a modificat Codul Fiscal. Prețurile la autoturismele second-hand vor EXPLODA! Autoturismele la mâna a doua de import s-ar putea scumpi. Pentru a reduce evaziunea fiscală din această zonă, Guvernul a modificat, recent, Codul Fiscal.

Așadar, toţi cei care aduc maşinile din afara ţării trebuie să le înscrie tot ei la Registrul Auto Român şi, implicit, să plătească şi TVA, ceea ce până acum nu făceau.

Statistica oficială arată că în ultimii 5 ani samsarii auto au păgubit bugetul de stat cu 1,4 miliarde de lei, prin neplata TVA, a explicat pentru Radio România Actualităţi, Radian Tufă, directorul general al Registrului Auto Român.

„Cel care cumpără o maşină din Germania, de exemplu, are obligţia să prezinte la Registrul Auto Român autovehiculul în vederea omologării şi documentele respective. Noi, practic, le punem în format electronic şi le livrăm la ANAF. Acest lucru trebuie să-l facem pentru există un fenomen destul de mare de evaziune fiscală; practic, este vorba de eludarea TVA-ului”, a declarat Radian Tufă.

Nu este, însă, obligatoriu ca adăugarea TVA-ului să ducă la creşterea preţului maşinilor la mâna a doua tot cu 19%, spune directorul RAR. În primele 9 luni ale anului, au fost înmatriculate peste 300.000 de maşini rulate, din afara ţării. Practic, la fiecare autoturism nou înscris în circulaţie, alte patru sunt aduse din afară.