Info Actual > Diverse > Halucinant! De ce a murit Nicu Ceaușescu la doar 45 de ani
Diverse

Halucinant! De ce a murit Nicu Ceaușescu la doar 45 de ani

Halucinant! De ce a murit Nicu Ceaușescu la doar 45 de ani

După ce fiul Elenei Ceaușescu și a lui Nicu Ceaușescu a decedat la doar 45 de ani, unele voci au susținut că Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al dictatorului, a fost ucis după Revoluția din 1989.

Numit ”Prințișorul” de opinia publică înainte de Revoluție, mezinului dictatorului nu-i lipsea nimic, într-o perioadă în care cei mai mulți români trăiau în sărăcie și erau privați de multe lucruri esențiale, cum ar fi căldura, lumina sau alimentele de bază.

În ciuda faptului că avea tot ce își putea dori, Nicu Ceaușescu n-a avut o viață roz chiar din toate punctele de vedere. Mama lui i-ar fi provocat o suferință cumplită atunci când l-ar fi împiedicat să se însoare cu iubirea vieții lui.

Deși ar fi avut numeroase relații, inclusiv cu Nadia Comăneci și soprana Daniela Vlădescu, Nicu Ceaușescu ar fi iubit-o cu adevărat pe Donca, sora lui Serghei Mizil. Ea ar fi fost obligată să facă o întrerupere de sarcină, dar această poveste a fost negată de fratele ei. Cert este că ”Prințișorul” a ajuns să se căsătorească cu Poliana Cristescu, deși nu o iubea.

Momente tensinante pentru Nicu Ceaușescu după Revoluție

Viața lui Nicu Ceaușescu s-a transformat complet de la Revoluție. A fost arestat, bătut, înjunghiat, acuzat de genocid și apoi condamnat la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit lui Serghei Mizil, Nicu Ceaușescu ar fi fost torturat în pușcărie cu imaginile de la execuția părinților săi. După condamnarea de la 21 septembrie 1990, fiul dictatorului a fost pus în libertate condiționată pe motive medicale, în 1992. El a fost ajutat de celebra avocată Paula Iacob.

Nicu Ceaușescu s-a refugiat în băuturi alcoolice

După ce a ieșit din închisoare, Nicu Ceaușescu a depins de multe ori de ajutorul prietenilor săi. A început să se refugieze în băuturile alcoolice.

”În ultima perioadă nu-i ajungea o sticlă de Ballantines în câteva ore. Bea mult, de aici i s-a tras în mare parte”, a povestit unul dintre prietenii lui Nicu Ceaușescu, potrivit Gândul.

Halucinant! De ce a murit Nicu Ceaușescu la doar 45 de ani

Boala de care suferea Nicu Ceaușescu s-a agravat. Mezinul familiei a fost diagnosticat de medicul Alexandru Oproiu cu ciroză hepatică. Medicul a susținut că boala se instalase încă de la Revoluție, iar Serghei Mizil a confirmat cauza decesului.

Amintim faptul că Nicu Ceaușescu a murit la data de 26 septembrie 1996, la câteva zile după ce a fost transferat în stare gravă la Viena. Trupul neînsuflețit a fost repatriat cu ajutorul omului de afaceri George Copos și înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar. Mezinul cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu ar fi împlinit 70 de ani pe 1 septembrie, potrivit impact.ro.