Diverse

Hotelurile-capsulă din Japonia. Sunt tipuri de cazare unice, uimitoare. Video

Hotelurile-capsulă din Japonia. Sunt tipuri de cazare unice, uimitoare. Video
matcha-jp.com

În mod tipic, hotelul-capsulă este reprezentativ pentru imaginea pe care mulți oameni o au despre Japonia, combinând utilizarea spațiului, ingeniozitatea tehnică și o vibrație futuristă.

 În Japonia, hotelurile-capsulă sunt unul dintre cele mai cunoscute și unice tipuri de cazare. De obicei, acestea sunt situate în jurul principalelor noduri de transport public din marile metropole și se adresează persoanelor care caută un sejur cu buget redus, pentru o singură noapte.

O capsulă are mărimea unui pat și oferă intimidate, intrarea fiind protejată fie cu o ușă, fie cu o perdea.

FOTO archdaily.com

Dotările unui hotel-capsulă

Capsulele sunt aranjate în rânduri suprapuse, fiecare capsulă oferind toate facilitățile necesare pe care le caută oaspeții și anume:

  • aer condiționat,
  • prize de current
  • Wi-Fi de mare viteză.

Toate celelalte facilități ale hotelului-capsulă, cum ar fi toaletele și dușurile, sunt împărțite între oaspeți.

În plus, hotelurile pot găzdui și:

  • restaurante,
  • automate de vending,
  • spălătorii,
  • saloane comune,
  • săli de divertisment.

Pentru o noapte de cazare în hotelurile-capsulă, clienții trebuie să plătească între 2.000 și 5.000 de yeni japonezi.

Hotelul-capsulă este reprezentativ pentru Japonia

Primul hotel-capsulă a fost deschis în Osaka în anul 1979, iar astăzi, poate fi găsit în toată Japonia și nu numai.

Nine Hours Capsule Hotel, realizat de Naruse Inokuma Architects, este un proiect conceput pentru a crea un nou standard pentru hotelurile capsulă. Aceștia s-au străduit să proiecteze o formă complet nouă a hotelului-capsulă, care reinventează imaginea convențională a acestuia, urmărind funcționalitatea și oferind, în același timp, o experiență de ședere plăcută.

FOTO tokyocheapo.com

Astfel, cele patru etape ale șederii în hotelul-capsulă au fost reconfigurate în patru scene, cuprinzând recepția, coridorul, salonul sanitar și spațiile de dormit.

Prin urmare, Naruse Inokuma Architects a putut realiza un hotel functional prin selectarea celor mai potrivite culori, materiale și lumini pentru fiecare dintre aceste funcții.

Hotelurile capsulă, tipuri de cazare unice

ºC (Do-C) Ebisu, realizat de Schemata Architects, este o nouă afacere legată direct de lanțul Nine Hours Capsule Hotel.

Și în timp ce Nine Hour Capsule Hotels oferă o nouă imagine a hotelului-capsulă contemporan prin reproiectarea completă și construirea de capsule noi de la zero, compania a adoptat o abordare diferită în proiectarea ºC, unde proiectul este rezultatul unei renovări a unui hotel capsulă existent.

Prin schimbarea interiorului și a împrejurimilor, păstrând în același timp capsulele existente așa cum sunt, proiectul urmărește eradicarea imaginii fostului hotel cu capsule. În Japonia, din cauza stilului convențional al hotelurilor capsulă din trecut, oamenii asociază adesea hotelurile capsulă cu saunele, potrivit archdaily.com.