Diverse

Hoțul care a furat de la Poșta Română e de negăsit. Polițiștii din Ilfov cer ajutorul populației

Hoțul care a furat de la Poșta Română e de negăsit. Polițiștii din Ilfov cer ajutorul populației

Cu doar câteva zile, un angajat al Poștei Române a fugit cu 278.000 de lei, dar acesta s-a ascuns atât de bine încât polițiștii nu-i pot da de urmă. Oamenii legii spun că e binevenită orice mână de ajutor, de aceea au apelat la populație. Cei care au informații sunt rugați să sune la 112. Tânărul are 20 de ani, se numește Alexandru Iulian Gâdea și este din Teleorman.

E posibil să fi avut și un complice

Este de fapt o strategie a oamenilor legii. Când hoțul aude că nu poate fi prins, de cele mai multe ori pleacă de la locul unde stă ascuns și atunci va fi prins mai repede. Identitatea celui care a furat aproape 300.000 de lei este cunoscută de polițiștii din Ilfov, însă hoțul zici că a intrat în pământ. Există totuși o urmă pe care anchetatorii merg în acest moment.

Aceștia cred că e posibil ca angajatul Poștei să fi fost în legătură cu un complice, care l-ar fi ajutat să fugă din Chiajna. Pe de altă parte, camerele de luat vederi au fost verificate și astfel au fost luate și imagini cu fața bărbatului care, înainte de a pleca cu banii, a intrat într-un supermarket să-și cumpere o sticlă cu apă. De asemenea, se știe că ar fi ajuns în București.

În astfel de cazuri este esențială colaborarea rapidă a polițiștilor specializați în diverse tehnici de urmărire

Pensionarii au avut un șoc atunci când au auzit ce s-a întâmplat cu banii lor, dar reprezentanții Poștei Române i-au liniștit. Aceștia vor trimite alți bani, astfel că pensiile vor fi date la timp. Dan Saltelechi de la Sindicatul Europol a spus că în aceste cazuri e importantă colaborarea polițiștilor specializați în diverse tehnici de urmărire.

„Trebuie să ținem cont că în structurile specializate care pot să identifice astfel de persoane, prin mijloace tehnice, avem o singură structură și aceasta acționează la nivel național. Se stabilesc locurile pe care le-a frecventat, adrese de domiciliu fictive sau reale, se verifică cercul de prieteni. În astfel de cazuri este esențială colaborarea rapidă a polițiștilor specializați în diverse tehnici de urmărire și anchetă”, a spus acesta.

Bărbatul este dat în consemn și la frontieră

La rândul său, vicepreședinele SNPPC, Mihai Zlat susține că e vorba doar de timp până când acesta va fi prins. „Este urmărit de colegii mei inclusiv de cei de la Biroul Urmăriri, dar și de către cei care instrumentează dosarul. Aici e vorba doar de timp. Cel mai important este pentru noi să găsim cât mai repede persoana, pentru că ne interesează foarte mult în acest dosar să recuperăm și prejudiciul”, susține Mihai Zlat. Potrivit surselor, bărbatul este dat în consemn și la frontieră.