Actual Diverse

Poșta Română a fost jefuită. S-a furat un sac cu bani, cu 278.000 de lei

Poșta Română a fost jefuită. S-a furat un sac cu bani, cu 278.000 de lei
libertatea.ro

„La data de 1 noiembrie a.c.,…din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare a dispărut un sac ce aparţine Poştei Române, în care se afla suma de 278.000 lei”.

Azi, 1 noiembrie 2022, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a primit o sesizare conform căreia dintr-o autoutilitară a Poştei Române, care transporta bani, a dispărut un sac în care se afla suma de 278.000 lei.

Cine a sesizat dispariția sacului cu bani

Dispariţia sacului a fost sesizată de şoferul autoutilitarei, iar principalul suspect este însoţitorul său.

Potrivit IPJ Ilfov, „La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 11,47, un reprezentant al Poştei Române a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 11,40, un angajat, şofer transport valori la aceeaşi instituţie, l-a sesizat cu privire la faptul că, în timp ce se afla oprit pe strada Eroului din Chiajna, din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare a dispărut un sac ce aparţine Poştei Române, în care se afla suma de 278.000 lei, şi care ar fi fost sustras de însoţitorul acestuia, angajat la aceeaşi instituţie. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii din Chitila pentru efectuarea activităţilor specifice, în cauză fiind identificat delegatul, respectiv un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea faptei sesizate”.

În momentul de față, poliţiştii din Chitila fac demersuri pentru depistarea persoanei, în cauză fiind deschis dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Acesta nu este singurul furt din istoria Poștei Române

De exemplu, în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2019, patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Olt, fiind suspectaţi că au sustras o sumă de bani dintr-o maşină a Poştei Române, în faţa Oficiului Poştal din Balş. Printre cei reţinuţi se afla şi poştaşul, care ar fi fost implicat în tâlhărie.

Potrivit IPJ Olt, opt persoane au fost duse la audieri la sediul IPJ Olt, iar patru bărbaţi au fost reţinuţi.

„În fapt, în urma probatoriului administrat, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 50 ani, din municipiul Slatina şi comuna Ipoteşti, sunt bănuiţi că în urma unei înţelegeri anterioare ar fi simulat comiterea infracţiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflaţi în maşină”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Olt într-un comunicat.

Prejudiciul de la data respectivă era de 205.000 lei.