Actual International

Imagini de coșmar. Cel puțin șapte morți în urma unei tornade care a traversat Alabama și Georgia

Imagini de coșmar. Cel puțin șapte morți în urma unei tornade care a traversat Alabama și Georgia
Facebook

Tornadele sunt fenomene naturale, care pot apărea din senin, pe cerul fără nori. În cazul Statelor Unite, în ultima perioadă fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în adevăratul sens al cuvântului. Două state din SUA sunt acum grav afectate de o tornadă masivă.

Imagini de coșmar. Cel puțin șapte morți în urma unei tornade care a traversat Alabama și Georgia

O tornadă care s-a abătut și asupra statelor Alabama și Georgia din SUA s-a soldat cu cel puțin șapte morți.

Tornada, care a devastat joi statele Alabama și Georgia din sudul SUA, a făcut cel puțin șapte morți, după cum relatează presa externă, edițiile de vineri, 13 ianuarie 2023.

Se pare că șase dintre decese au avut loc  numai în comunitatea Old Kingston din comitatul Autauga. Între 40 și 50 de case au fost avariate de furtună, potrivit lui Ernie Baggett, directorul de gestionare a situațiilor de urgență din Autauga, a declarat pentru Associated Press.

Casele din orașul Selma au suferit, de asemenea, pagube, vântul puternic smulgând acoperișuri și rupând pereți, după cum arată imaginile postate pe rețelele de socializare. A fost emisă stare de asediu în tot orașul pentru cei aproximativ 18.000 de locuitori.

O postare de pe Facebook. „O tornadă a afectat cu siguranță Selma”, a declarat Hank Sanders, fost senator al statului Alabama. El a continuat: „De fapt, ne-a lovit casa, dar nu frontal. A aruncat în aer ferestrele din dormitor și din sufragerie. În bucătărie plouă prin acoperiș”.

Primarul orașului Selma, James Perkins, a relatat: „Oamenii au fost răniți, dar nu există victime. Avem o mulțime de linii electrice căzute. Există mult pericol pe străzi”, citat de Sky News.

Pe rețelele de socializare, oamenii au postat realitatea dureroasă

Încă de la primele semne ale dezastrului, oamenii au postat în mediul online. O urgență de tornadă a fost emisă joi, 12 ianuarie, pentru comitatul Autauga din Alabama de către Serviciul Național de Meteorologie. Locuitorii au fost informați: „Aceasta este o situație care pune în pericol viața. Adăpostiți-vă imediat”, după ce s-a raportat că o tornadă „extrem de periculoasă” a trecut prin stat.

Oficialii de la centrul meteorologic american au raportat că au primit zeci de apeluri de la proprietari de locuințe din Alabama care au suferit deja pagube grave din cauza furtunii. Aceste raportări au venit din regiunile Bibb, Chilton, Greene, Hale, Marengo, Shelby, Sumter, Tuscaloosa și Perry, survenite între orele 8.00 și 12.00.

În timp ce furtuna se îndreaptă spre sud-est, spre Georgia, statele Mississippi, Alabama și Tennessee se raportează că se înregistrează vânturi de până la 70 de mile pe oră. Ca urmare, se spune că se vor dezvolta furtuni. Sezonul tornadelor începe, în mod normal, în martie și continuă până în mai, deși se știe că furtunile au avut loc și în noiembrie și decembrie.

Nu au fost raportate victime, dar Fox Weather a raportat că oamenii au rămas blocați în clădiri în apropiere de Delmar, în Alabama.

Imaginile sunt terifiante și vorbesc de la sine. Furia naturii este incredibilă, dar reală.