Social

Impozit de 70%! Ce venituri sunt afectate

bani pentru romani, fonsuri din partea statului venituri (sursă foto: playtech.ro) 10.000 de lei
sursa foto: arhiva companiei

Modificările recente în legislația fiscală pentru anul 2024 reprezintă un aspect deosebit de important ce nu poate fi ignorat. Aceste ajustări aduc cu sine o creștere semnificativă a unui anumit tip de impozit, mai precis impozitul aplicat asupra veniturilor provenite din surse neidentificate.

Conform noilor prevederi adoptate, această taxă către stat va suferi o majorare de peste patru ori față de nivelul anterior.

Intrarea în vigoare a acestei majorări este programată pentru luna iulie. Legea recent adoptată, care cuprinde modificările fiscale, conține o prevedere crucială care reglementează această schimbare semnificativă în cadrul sistemului fiscal.

„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate” se arată proiectul de lege, conform Newsweek.