Diverse

În ce medii se învârtea și cu cine se afișa românul care și-a omorât iubita într-un mod șocant și apoi s-a sinucis. Foto și video

În ce medii se învârtea și cu cine se afișa românul care și-a omorât iubita într-un mod șocant și apoi s-a sinucis. Foto și video

Lucruri stranii și inexplicabile se întâmplă peste tot în lume. Violențe, crime, morții subite și exemplele pot continua. Dar nimeni nu are deocamdată nicio explicație. Crima despre care vom vorbi în cele ce urmează la Infoactual a șocat o lume întreagă prin natura agresivității, dar și a inexistenței sensului logic în întâmplarea dată.

În ce medii se învârtea și cu cine se afișa românul care și-a omorât iubita într-un mod șocant și apoi s-a sinucis. Foto și video

Doi cetățeni români au fost găsiți împușcați pe o stradă din Brickell, un cartier rezidențial din Miami, în seara zilei de 31 august 2022, după cum a transmis postul de televiziune NBC. Din primele informații oferite presei a reieșit faptul că românul Cristian Coclea și-a ucis partenera și apoi s-a sinucis.

Televiziunea americană a relatat că este vorba despre o crimă-sinucidere, iar din primele informații reiese că victimele sunt un bărbat de 48 de ani, Gheorghe Cristian Coclea și o femeie în vârstă de 49 de ani, cu numele Szerika Dumuta.

Conform declarațiilor polițiștilor americani, cei doi locuiau în statul Pennsylvania și aveau o relație de aproape doi ani.

Povestea lor a fost așa: Szerika a decis să se despartă de Cristian însă, dar el nu accepta încheierea relației. Femeia a fugit astfel, împreună cu fiul ei de 14 ani, la Miami, unde locuia fiica ei, în vârstă de 27 de ani, în speranța că va scăpa de insistențele fostului partener.

Gheorghe Cristian Coclea a urmărit-o pe femeia iubită până la Miami și a insistat în continuare să se întoarcă la el, dar Szerika nici nu voia să audă. Extrem de supărat pentru că era respins, după cum povestesc martorii oculari, bărbatul a scos pistolul și a împușcat-o pe fosta sa iubită, apoi a întors pistolul spre el însuși și s-a sinucis.

Amândoi au fost declarați morți chiar la fața locului.

Se pare că drama a avut loc în fața copilului de 14 ani al femeii și aceasta este o tragedie și mai mare pentru că acesti copil nu va uita niciodată imaginile de coșmar la care a fost nevoit să asiste fără voia lui.

Dar cine era românul criminal

Potrivit profilului LinkedIn al bărbatului român, acesta lucra pentru Piedmont Airlines, o companie aeriană din Philadelphia, în Pennsylvania.

Anterior, nu au existat plângeri de violență domestică pe numele lui Coclea Gheorghe Cristian, au spus atât polițiștii cât și oamenii locului.

Cine era de fapt Coclea și în ce medii se învârtea

Coclea era un „reprezentant” al comunității de români, așa se prezenta el, motiv pentru care l-a întâlnit pe Klaus Iohannis în 2017 la Philadelphia. Ambasador pe atunci era George Maior.

Conform fotografiilor postate de Coclea pe profilul său facebook, el a fost invitat să participe la întâlnirea cu Klaus Iohannis în Statele Unite, din septembrie 2017. În 21 septembrie 2017, Iohannis a avut o întâlnire chiar cu comunitatea românească din Philadelphia.

Coclea s-a fotografiat la acea vreme cu președintele și Prima Doamnă.

Ce a spus președintele Iohannis la întâlnirea cu românii din diaspora

Conform unei știri Agerpres de atunci, Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, românilor din Philadelphia „să contribuie în continuare la bunăstarea relaţiei dintre România şi SUAComunităţile româneşti, aşa cum este această frumoasă comunitate din Philadelphia, sunt extrem de importante pentru mine personal, dar şi pentru România. (…) Sunteţi importanţi pentru noi, sunteţi vitali pentru păstrarea legăturii cu patria şi mă bazez foarte mult pe dvs şi pe ceilalţi români din SUA atunci când vine vorba de Parteneriatul Strategic cu SUA”.

Klaus Iohannis a precizat că, în momentul în care a fost stabilită vizita sa în SUA, după o „selecţie atentă” a comunităţilor de români, a ales să vină la Philadelphia, după cum scrie media.

Iohannis a fost însoţit la eveniment de soţia sa, Carmen Iohannis. A fost prezent la eveniment și ambasadorul României în SUA, George Maior, acesta subliniiind că aceasta era, pe atunci, prima întâlnire a unui preşedinte român cu comunitatea de români din zonă.

La finalul discursului oficial, şeful statului român a stat de vorbă şi s-a fotografiat cu participanţii, printre care și viitorul asasin, care face astăzi obiectul știrilor, Coclea.

Foto: ziarulromanesc.de