Diverse

Proba care l-a înfundat pe avocatul ieșean și arată că iubita, zdrobită de beton, nu s-a sinucis

Proba care l-a înfundat pe avocatul ieșean și arată că iubita, zdrobită de beton, nu s-a sinucis

Orice întâmplare are un sfârșit. Adevărul, mai devreme sau mai târziu, iese la suprafață. Așa s-a întâmplat și în acest caz.

Ieri, avocatul pus sub acuzare ca și-a ucis iubita a apărut în fața instanței. Avocatul Sebastian Felecanu a negat în continuare fapta și a declarat că o iubea pe Monica Cioată, dar că aceasta era foarte geloasă și aveau certuri dese din această cauză.

Anchetatorii au arătat judecătorului că au făcut expertize judiciare cu un manechin, confecționat după greutatea și înălțimea avocatei care a căzut de la fereastra etajului 6. Atunci când s-a simulat căderea voluntară, manechinul a căzut aproape de baza blocului. Când, însă, s-a simulat împingerea, manechinul a căzut aproape de locul în care a fost găsit și trupul avocatei Monica Cioată.

Așa cum am mai scris, nu există nicio imagine filmată cu avocatul împingându-și iubita pe geam. Toată acuzarea judiciariștilor se bazează pe expertize, unele științifice.

Instanța a decis ieri ca Sebastian Felecanu să rămână în arest.

Iubita, zdrobită de beton, nu s-a sinucis

Oamenii legii ieșeni au reușit să adune piesele de puzzle și să le pună cap la cap. Rezultatul este zdrobitor pentru făptuitor: iubita zdrobită de beton nu s-a sinucis.

Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat de omor în baza unor probe. Au apărut și detalii noi în cazul avocatei Monica Cioată. Reporterii BZI au aflat de ce anchetatorii au exclus varianta sinuciderii.

Monica Cioată era frumoasă, se afla la început de carieră și urma să devină mamă. Acestea sunt trei detalii principale care adunate împreună exclud sinuciderea, din start.

Surse din cadrul anchetei au spus reporterilor ieșeni că Monica Cioată nu s-ar fi putut niciodată sinucide, asta după ce i-au analizat profilul. Tânăra nu ar fi avut tentative de suicid în trecut și nici nu există documente medicale care să ateste că ar putea avea vreo afecțiune de natură psihică, problemă ce ar fi putut-o determina să recurgă la gestul extrem.

Anchetatorii din Iași au avut câteva piste false, dar au mers pe firul logicii și au ajuns la miezul groaznicei tragedii. Un fapt este cert: anchetatorii l-au acuzat pe avocat de omor calificat și l-au arestat.

Se presupune că mesajele găsite în telefonul tinerei și urma rămasă pe pervazul de la apartamentul unde s-a produs tragedia, ar fi cântărit decisiv în luarea acestei decizii.

Surse judiciare au precizat, pentru media, că a fost nevoie de mai multe expertize ce au necesitat timp. Reacțiile lui Felecanu i-au pus pe gânduri pe anchetatorii, buni psihologi, prin natura meseriei, dar și pregătirii profesionale.

Acesta ar fi dat câteva declarații seci, cu secvențe decupate, care nu se legau deloc între ele. Totodată, acesta â a refuzat să pună la dispoziția anchetatorilor codul de acces în telefonul iubitei, deși l-ar fi știut.

Cel mai greu a cântărit, însă, urma de pe marginea ferestrei, respectiv o urmă de pantof lăsată pe pervazul ferestrei de la care a căzut Monica Cioată. Analizând această urmă, pe toate fețele, varianta sinuciderii a fost, în mare parte, exclusă.

Prin analiza aprofundată a datelor, procurorii au reușit să dovedească faptul că Monica Cioată nu s-a sinucis.

Avocatul este acuzat de omor calificat. Potrivit necropsiei, avocata era însărcinată în momentul în care a fost aruncată de la fereastra apartamentului în care locuia. Iar expertizele criminalistice au demonstrat că avocatul Sebastian Felecanu a ucis-o, cu sânge rece, pe Monica Cioată.

Foto: EVZ