Actual International

În discursul său de Anul Nou, premierul britanic a declarat că 2023 va fi un an greu dar există o speranță

În discursul său de Anul Nou, premierul britanic a declarat că 2023 va fi un an greu dar există o speranță
Infoactual arhiva

Premierul britanic Rishi Sunak spune că 2023 va fi unul dificil, dar există mulți oameni de calitate în Marea Britanie care depun eforturi susținute pentru a fi bine pentru toți oamenii.

În discursul său de Anul Nou, premierul britanic a declarat că 2023 va fi un an greu dar există o speranță. Video

În discursul său de Anul Nou, premierul britanic a declarat că 2023 va fi greu, după un 2022 foarte dificil.

În discursul său, el susține că se vor aloca mai mulți bani pentru sistemul sanitar NHS, că se fac mai multe pentru a controla migrația ilegală și că țara va continua să fie alături de Ucraina în apărarea libertății și democrației.

Există o speranță. El continuă spunând că 2023 va fi anul în care țara își va arăta tot ce are mai bun, tocmai prin oameni pe care îi are la conducerea țării sau în sistemul de stat britanic.

Adăugând că, în pofida provocărilor care rămân valabile în continuare, „vom lucra împreună” și că „guvernul rămâne angajat să lucreze pentru a răspunde nevoilor oamenilor”.

Discursul este scurt, în stilul caracteristic primului ministru britanic, lipsit de detalii în ceea ce se dorește a fi în mod clar un mesaj optimist în vremuri dificile, potrivit media externă.

Într-un articol publicat pe 21 decembrie, Centrul pentru Reforme Europene (CER) estima că în al doilea trimestru al anului 2022, PIB-ul Regatului Unit a fost cu 5,5% mai mic decât ar fi fost dacă țara ar fi rămas în UE. Potrivit Financial Times, o astfel de tendință ar reprezenta o pierdere anuală de peste 100 de miliarde de lire sterline pentru finanțele publice britanice.

Între efectele pandemiei de Covid-19 și cele ale crizei energetice, este greu de calculat impactul direct al Brexit-ului asupra economiei britanice, și acest aspect stârnește multe dezbateri în rândul economiștilor. Există totuși un consens: ieșirea din Uniunea Europeană a deteriorat considerabil performanța economică a Regatului Unit. Un material amplu pe această temă click aici.