Economic

În plină pandemie de coronavirus, averile miliardarilor americani au crescut

În plină pandemie de coronavirus, averile miliardarilor americani au crescut. Averea combinată a miliardarilor americani a crescut cu aproape 10% în perioada pandemiei de COVID-19. Printre aceștia se află fondatorul Amazon.com Jeff Bezos şi şeful constructorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk.

26,5 milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj în ultimele cinci săptămâni, potrivit unui raport publicat de Institute for Policy Studies (IPS). În acest timp, averile celor mai bogaţi oameni din Statele Unite au crescut semnificativ, transmite Reuters conform news.ro.

Cu toate că economia în ansamblul ei are probleme, acţiunile unor companii din sectorul tehnologiei au crescut în ultimele săptămâni. Și asta, datorită utilizării aplicaţiilor de videoconferinţe şi de muncă de la distanţă, contribuind la creşterea averilor fondatorilor acestora.

”Aceasta este povestea a două pandemii, cu sacrificii inegale”, a declarat Chuck Collins, co-autor al raportului.

În perioada 1 ianuarie-10 aprilie, 34 dintre cei mai bogaţi miliardari au înregistrat creşteri ale averilor nete cu zeci de milioane de dolari, arată raportul.

Astfel, averile nete a opt dintre miliardari au crescut cu 1 miliard de dolari. Printre acești miliardari se regăsesc și Bezos, fondatorul Zoom Video Communications, Eric Yuan, şi Musk.