Actual

În sfârșit, Kremlinul a hotărât să vorbească despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin!

În sfârșit, Kremlinul a hotărât să vorbească despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin!

Război informațional sau realitate, acestea sunt întrerbările, la ordinea zilei. Și pentru că se duc polemici și dezbateri, care precipitează spiritele în toată Europa și dincolo de ea, Rusia a decis să răspundă la această întrebarea dacă liderul rus este sau nu, bolnav.

În sfârșit, Kremlinul a hotărât să vorbească despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin!

Răspunsul vine de la Kremlin. Portavoce este ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a vorbit despre starea de sănătate a liderului său, Vladimir Putin, subiect rar abordat în Rusia. În contextul speculațiilor din ultima vreme privind boala de care suferă liderul rus, Lavrov a ținut să nege speculațiile potrivit cărora președintele Vladimir Putin ar fi bolnav, afirmând că nu există semne care să indice vreo afecțiune.

Ministrul rus de externe a dezminţit, duminică seară, că preşedintele Vladimir Putin este bolnav, dând asigurări că nu a prezentat niciun semn în acest sens. Serghei Lavrov a declarat prin intermediul unui comunicat:

„Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni”.

Mai ales că șeful lui apare în mod public zilnic, exclus asemenea poveste, este de părere oficialul rus. „Îl puteţi vedea pe micul ecran, puteţi citi sau asculta discursurile lui. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conştiinţa lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt”, a mai spus Serghei Lavrov, citat de AFP.

Vladimir Putin împlineşte 70 de ani, în octombrie. Psihologi, parapsihologi, astrologi, analiști, oameni cu și fără cunoștințe, își dau cu părerea. Chiar și batrânelele de la colț de stradă vorbesc. Un lucru este cert, cum spune și Lavrov, pe ”Putin, doar îl vedeți la televizor în fiecare zi, nu?” Și imediat mergem cu gândul la maestrul Ion Cristoiu, care face o observație, ideală pentru a completa cele spuse de ministrul de externe rus: ”acesta este războiul pe care îl urmărim din fotoliile noastre”. Concluzie: Putin deci există, trăiește, este sănătos și bine merci, pentru că se vede la televizor.

Foto: evz/Plavevski | Dreamstime.com