Actual

Un mesaj fâsâit al Ambasadei Rusiei către români, despre boala lui Putin. „Speculațiile” invocate pot fi adevărate

Un mesaj fâsâit al Ambasadei Rusiei către români, despre boala lui Putin. „Speculațiile” invocate pot fi adevărate
stiripesurse.ro

Un mesaj fâsâit al Ambasadei Rusiei către români, despre boala lui Putin. „Speculațiile” invocate pot fi adevărate

Miercuri, 18.05.2022, Ambasada Rusiei la București a încercat să pună capăt zvonurilor cu privire la sănătatea precară a președintelui rus, Vladimir Putin, spunând că „speculațiile presei occidentale, des replicate și în România, despre boala” acestuia sunt „la fel de neadevărate” ca „masacrele” de la Bucea.

Pentru românii “îngrijorați” de sănătatea lui Putin, Ambasada Rusiei la București, a transmis un mesaj ironic: “ Le suntem recunoscători”

Încă de la începutul invaziei în Ucraina, în întreaga lume, circulă zvonuri despre posibilele probleme de sănătate avute de președintele rus Vladimir Putin.

Despre posibilele diverse boli pe care liderul de la Kremlin le-ar avea a scris întreaga presă occidentală, publicând informații în acest sens.

Toate cele scrise însă, au fost negate permanent de  Moscova. La zvonurile apărute, legate de starea de sănătate a liderului Kremlinului, se pare că au reacționat și românii, exprimându-și “îngrijorarea” în diverse moduri. În acest context, o parte dintre români  au trimis mesaje la Ambasada Federației Ruse la București…..Și, potrivit diplomaților ruși, unii dintre români ar fi dispuși să-și doneze inclusiv „organele” pentru Vladimir Putin.

Ca răspuns la mesajele “bine intenționate” ale românilor, reprezentanții Ambasadei Rusiei la București au replicat ironic, pe pagina oficială de Facebook,:

„Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” Președintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui. Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului Președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei. Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer “sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”.

Ironia, însă, poate fi întoarsă și, într-o logică perfectă, să însemne o recunoaștere a existenței bolii lui Vladimir Putin. Ceea ce s-a întâmplat la Bucea este adevărat, documentat de reporterii de război, așadar și „zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala Șefului Statului rus sunt la fel de….” adevărate!