Lifestyle

Încă o moarte ciudată: directorul general al unei corporații a statului rus care a supravegheat industria aviatică

Încă o moarte ciudată: directorul general al unei corporații a statului rus care a supravegheat industria aviatică
Foto: pexels

Ciudat, puțin spus. Suspect, deja se știe. La limita incredibilului, dar și absurdului, pentru că este greu de înțeles cum responsabilul rus cu verificarea avioanelor a murit după ce a căzut dintr-o barcă în mișcare. Deci, încă o moarte suspectă în Rusia, încă una.

Încă o moarte ciudată: directorul general al unei corporații a statului rus care a supravegheat industria aviatică

Ivan Pechorin, directorul general al corporației de stat responsabil pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic (KRDS), care a supravegheat industria aviației ruse, a murit în circumstanțe tragice. Decesul acestuia a fost raportat de serviciul de presă al companiei.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Oferim sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, au scris reprezentanții societății de stat al cărui director a fost până de curând.

Din datele mediatizate reiese faptul că acesta reprezintă al doilea deces al unor oficiali de vârf ai corporației. În luna februarie a acestui an a murit și fostul director general, Igor Nosov. Potrivit datelor oficiale, bărbatul, la acea dată, a suferit un accident vascular cerebral.

Dar ce s-a întâmplat cu Pechorin

Mass-media rusă a scris că Pechorin ar fi căzut din barca aflată în mișcare, în zona Capului Ignatiev de pe insula Rusă din regiunea Primorsky a Federației Ruse. Potrivit portalului local newsvlru, Pechorin ar fi murit după ce a căzut de pe barca în care se afla, în urma unui accident vascular cerebral.

Ivan Pechorin, directorul general al corporației de stat pentru dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arctic (KRDS), care a supravegheat industria aviației ruse, mort în circumstanțe inexplicabile. Foto: RTV

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 10 septembrie. Toate navele din apropiere s-au implicat în căutarea intensivă a persoanei care a fost date dispărută, potrivit presei, iar această persoană era chiar Pechorin. Două zile mai târziu, luni, 12 septembrie, el a fost găsit lângă satul Berehove, care este situat pe partea opusă a golfului Amur.

O altă dispariție suspectă a fost înregistrată și în cazul managerilor de top ai rețelei de socializare VK, Volodymyr Gabrielyan și Serhiy Merzlyakov, care au murit în timpul unei călătorii în districtul autonom Nenets din Rusia, potrivit capital. Ei și-au găsit sfârșitul tot pe apă. Barca lor s-a răsturnat în timp ce treceau râul, iar bărbații au fost duși în Marea Albă.

Presa internațională a catalogat toate aceste cazuri enumerate mai sus ca fiind un lanț de morți misterioase, unele dintre ele cum este și cel al lui Pechorin fiind de domeniul irealului și absurdului.