Actual Diverse

Cei 8 ucraineni care s-au prăbușit cu avionul transportau peste 11 tone de muniție din Serbia. Video

Cei 8 ucraineni care s-au prăbușit cu avionul transportau peste 11 tone de muniție din Serbia. Video

Tragediile, că sunt pe uscat, apă sau în aer, nu mai contenesc. În accidentul aviatic despre care vom vorbi, în continuare, au murit ucraineni, militari, care se aflau într-o misiune de transport cargo. Incidentul nefericit a avut loc sâmbătă seara, dar acum au apărut noi informații și amănunte legate de încărcătura aflată la bordul navei. Despre aceasta, infoactual va relata, în cele ce urmează.

Cei 8 ucraineni care s-au prăbușit cu avionul transportau peste 11 tone de muniție din Serbia pentru Bangladesh. Video

Un avion cargo ucrainean s-a prăbuşit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei. Toți cei aflați la bord au decedat, a relatat duminică postul public de televiziune grec ERT, citat de DPA.

Avionul de transport ucrainean, care s-a prăbușit sâmbătă noapte în apropiere de orașul Kavala, nordul Greciei, căra muniție din Serbia cu destinația Bangladesh, au declarat, duminică, autoritățile sârbești, potrivit Reuters.

Itinerariul zborului includea o oprire pentru realimentare pe Aeroportul Internațional Regina Alia, după cum a spus o sursă cu rang înalt din cadrul comisiei de reglementare a aviației civile din Iordania, pentru media mai sus menționată.

Cu referire la situația dată, un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Kiev a declarat că toți cei opt membri ai echipajului care au murit erau cetățeni ucraineni. Avionul, un Antonov An-12, aparținea Ucrainei.

Ministrul apărării din Serbia a precizat că avionul căra 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare iar cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh. Și el a confirmat moartea oamenilor de la bord.

Ministrul sârb Nebojsa Stefanovic a spus despre acest avion cargo următoarele:

  • Transportul includea bombe de iluminare și muniție de manevră;
  • Zborul decolase la ora locală 20:40 din Nis;
  • Produsele aparțineau companiei sârbești Valir, o companie comercială înregistrată să opereze activități comerciale externe cu echipament de armament militar și alte produse de apărare.

Amintim că la ora actuală, Grecia încă se ”luptă” cu flăcările, în unele regiuni. Zona în care aeronava a căzut fusese închisă de sâmbătă noapte. Duminică dimineață, un oficial de brigadă a declarat presei că pompierii „simțeau cum le ard buzele” și că un praf alb plutea în aer.

Nu știm ce ne afecta”, a declarat coordonatorul brigadei de pompieri, Marios Apostolidis, citat și de digi24.

Pompierii eleni sunt cei care au transmis prima informație legată de avionul prăbușit în Grecia. Un pompier aflat la fața locului este cel care a spus chiar din primul moment al prăbușirii că în transportul aeronavei se aflau ”muniții”.

Foto: digi24/Profimedia