Social

Incendiul de la Petromidia. Concluziile ministrului Lucian Bode

Incendiul de la Petromidia. Concluziile ministrului Lucian Bode

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a scris, vineri, pe Facebook, că datorită profesionalismului pompierilor tragedia de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă. Ministrul a subliniat că populaţia și turiştii nu au fost nicio clipă în pericol.

„Cu privire la explozia, precedată de incendiul care a avut loc astăzi pe platforma Rafinăriei Petromidia din Năvodari, în primul rând, doresc să adresez condoleanțe familiei persoanei care a pierit în urma acestui nefericit eveniment.
În același timp, suntem alături de cei 4 răniți, angajați ai Rafinăriei, dar și de familiile acestora și vă sigur că facem toate demersurile necesare pentru ca victimele să primească cele mai bune îngrijiri medicale.
Am asistat azi la o tragedie și doar profesionalismul personalului de intervenție a făcut să fie evitat un dezastru.
Le mulțumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe!
Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puțin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat și în 3 ore a fost stins.”

Sursă foto: facebook Lucian Bode

Sursă foto: facebook Lucian Bode

A fost o mobilizare exemplară de resurse umane

„A fost o mobilizare exemplară de resurse umane și tehnice și țin să le mulțumesc tuturor celor implicați, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave.
Nu în ultimul rând, ii asigur pe toți locuitorii din zonă, printre care se numără turiștii aflați pe litoral, că siguranța lor nu a fost și nici nu va fi pusă în pericol în urma acestui nefericit eveniment.” a scris Lucian Bode

Potrivit acestuia, Garda de Mediu, în urma măsurătorilor efectuate privind calitatea aerului, a dat asigurări că nu sunt probleme.

„Am reuşit să transmitem către populaţie un mesaj de liniştire, am transmis un mesaj ro-alert. (…) Populaţia nu a fost nicio clipă în pericol, nicio clipă turiştii de pe litoral nu au fost astăzi în pericol. (…) Garda de Mediu, după măsurătorile făcute, ne-a dat asigurări că nu sunt probleme”, a mai afirmat ministrul Lucian Bode.

Potrivit informațiilor transmise de către laboratorul APM Constanța, stațiile fixe de monitorizare a calității aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute. Însă nu au fost atinse valorile limită pentru evacuare populației, a anunțat Garda de Mediu.