Lifestyle

Începe marea împărțeală a averii lui Maradona. Cine sunt moștenitorii. Decizia magistraților argentinieni

Începe marea împărțeală a averii lui Maradona. Cine sunt moștenitorii. Decizia magistraților argentinieni

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie. Abia împlinise 60 de ani şi se afla într-o situaţie precară cu sănătatea.

După patru luni de zile, instanța de judecată din Argentina a da o sentinți prin care moștenitorii pot intra în posesia averii lăsate de mare fotbalist.

Care este decizia magistraților

Tribunalul din Plata a stabilit, că moștenitorii lui Diego Armando Maradona sunt cei cinci copii pe care acesta i-a recunoscut

Astfel, moștenitorii vedetei fotbalului mondial sunt Diego Junior, născut în Italia dintr-o relație cu Cristina Sinagra, Dalma și Giannina, născuți din căsătoria cu Claudia Villafañe, Jana, fiica Valeriei Sabalain și Diego Fernando, fiul de 8 ani născut din relația cu Veronica Ojeda.

Decizia a fost luată de judecătorul din La Plata Luciana Tedesco del Rivero, care a recunoscut și paternitatea lui Maradona asupra fiecăruia dintre copiii născuți din diversele relații.

Mai există moștenitori în afară de cei recunoscuți?

Cu toate acestea, potrivit ziarului „Dimensione Financiero”, declararea moștenitorilor ar putea fi extinsă în cazul în care cineva se va prezenta ca fiu al lui Maradona și va dovedi acest lucru.

Odată cu decizia justiției, o primă fază a aventurii se încheie și ar putea începe distribuirea bunurilor lui Maradona, cauza unei dispute între copiii săi, dar și cu avocatul Matías Morla care a fost administrator și avocat al fotbalistului.

Care este averea lui Maradona

Nu se știe suma exactă, dar este cunoscut faptul, că fiscul îi cerea aproximativ 37 de milioane de euro, datoraţi drept taxe din perioada în care a fost Zeu la Napoli.

Contractele pe care le-a avut Maradona la Barcelona şi la Napoli nu sunt oficiale, dar se pare că a câştigat circa 5,5 milioane de euro, respectiv 7,5 milioane de euro. Sume care azi par infime, dar la vremea respectivă erau imense.

În ultimii ani, Maradona a câştigat mulţi bani din contracte şi de la sponsori ca Hubolt, Coca Cola, Puma etc. Doar de la FIFA a luat 11.300 euro pe zi ca Ambasador al forului mondial la Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Salariu imens de milioane de euro pe lună

Iar când a fost antrenor în Mexic, la Dorados, salariul său era de aproximativ 150.000 de euro pe lună. Şi a stat 11 luni acolo. Nu se întâmpla cu prea multă vreme în urmă, ci în sezonul 2018-2019.

În plus, Maradona a mai antrenat pe Al Wasl şi Fujairah, în EAU, iar acum pregătea Gimnasia la Plata. De asemenea, o perioadă a fost preşedintele lui Dinamo Brest, în Belarus. Semnase pe trei ani şi a fost primit ca un şef de stat în fostul stat sovietic. Peste tot, salariile au fost importante.

Maradona a murit la proprietatea sa din Tigres, dar numai casa din Buenos Aires este estimată la circa două milioane de euro, potrivit stiripesurse.ro