Diverse

Începe să emită un nou post TV. CNA a aprobat. Iată ce cuprinde noua grilă de program!

Începe să emită un nou post TV. CNA a aprobat. Iată ce cuprinde noua grilă de program!
infocultural.eu

O veste bună pentru iubitorii de cultură. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în şedinţa din 22 noiembrie 2022, deciziile de autorizare pentru emisia pe satelit, respectiv în sistem digital terestru a postului tv.

Suspendarea a luat sfârșit și CNA aprobă reluarea emisiei postului TVR Cultural. Ce cuprinde noua grilă de program

Canalul cultural al Televiziunii Române, TVR Cultural, îşi va relua emisia, după 10 ani de întrerupere, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Publice, TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi, evenimente culturale europene şi internaţionale  de mare ţinută, va fi purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

Foto: RV/Retete si Vedete

Repornirea canalului TVR Cultural reprezintă alinierea Televiziunii Publice la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice şi completarea ofertei generale a pieţei audiovizuale româneşti, care nu are în acest moment un canal tematic cultural autohton.

Conţinutul cultural se va concentra pe canalul dedicat al televiziunii publice, spectacolul lumii culturale urmând să beneficieze de spaţii generoase de emisie şi transmisii în direct, după cum au menționat inițiatorii ideii, reprezentanții Societăți Române de Televiziune (SRTv).

Amintim că TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, din motive financiare, costurile de emisie fiind la acea vreme uriașe. O parte dintre emisiuni, prin decizia Consiliului de Administrație al TVR, au trecut în grila de programe a TVR 2.

Reînființarea canalelor TVR Info și TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.