Actual Diverse

Pe jurnaliștii din TVR îi apără sindicatul Mediasind. Ramona Săseanu, fost director TVR, a fost îndepărtată din toate funcțiile

Pe jurnaliștii din TVR îi apără sindicatul Mediasind. Ramona Săseanu, fost director TVR, a fost îndepărtată din toate funcțiile
EVZ

Membrii Consiliului de Administrație au deblocat dialogul social din TVR prin numirea unei noi Comisii Paritare care să negocieze cu MediaSind drepturi pentru angajații instituției. Dialogul social al celor două părți a fost blocat o perioadă, timp în care reprezentanții sindicatului au depus eforturi suplimentare pentru a restabili realțiile și iată că au reușit.

Victorie a sindicatului media. Printr-o decizie de ultimă oră a fost deblocat dialogul social al TVR cu MediaSind 

Membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune au hotărât ieri, 22 noiembrie 2022, în cadrul ședinței ce a avut loc la Studioul Teritorial TVR Tg. Mureș, să schimbe componența Comisiei Paritare cu următoarele persoane: Carla Tompea, Producător General, Mihaela Woytovict, director economic, Cristian Văileanu, director DSC, Amelia Vasile, șefa serviciului Juridic și Silviu Gologan, directorul Resurselor Umane.

Hotărârea a fost votată în unanimitate de membrii CA, cu excepția reprezentantei salariaților din CA, Luminița Iordănescu, care a avut o opinie contrară.

De ce s-a blocat dialogul social

În data de 18 noiembrie 2022, la o zi după înlocuirea Ramonei Săseanu din funcția de producător general, reprezentanții MediaSind au solicitat CA să o schimbe pe aceasta și din funcția de membru au Comisiei Paritare, întrucât este principala responsabilă de blocarea dialogului social din instituție, prin refuzurile repetate de a se așeza la aceeași masă cu partenerii sociali.

(Amănunte aici: Mandatul imposturii și incompetenței producătorului general în Televiziunea Română a luat sfârșit! )

Care sunt solicitările MediaSind

Prezenți la ședința Consiliului de Administrație (CA), liderii SRJ MediaSind și ai MediaSind TVR au solicitat să se acorde mandat  pentru membrii Comisiei Paritare pentru a negocia și semna Actul Adițional nr.1 la CCM în care să se clarifice că

1. sporul de 20% pentru teren să se acorde pentru timpul efectiv lucrat în aceste condiții, și anume totalitatea numărului de ore.

Totodată, în cadrul ședinței de CA,

2. a fost reluată discuția privind fraudarea licitației pentru achiziționarea serviciilor de curățenie prin decizia fostului producător general Ramona Săseanu de a modifica condițiile achiziției stabilite prin hotărâre a CA. prilej cu care, președintele – director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, a anunțat că a numit o comisie de cercetare disciplinară.

Concluzie: Reușita MediaSind constă în faptul că persoana care a blocat constant funcționarea Comisiei Paritare, Ramona Săseanu, fost Producător General, a fost înlocuită din Comisie. În prezent, fosta șefă este cercetată disciplinar pentru fraudarea licitației privind achiziționarea serviciilor de curățenie, se arată în comunicatul emis redacției Infoactual.