Lifestyle

Breaking: Exclusiv. Incident incredibil! Florina Cercel nu are liniște nici după moarte. Mormântul ei a ars ca o torță

Exclusiv. Incident incredibil! Florina Cercel nu are liniște nici după moarte. Mormântul ei a ars ca o torță
exclusiv Infoactual.ro

Infoactual.ro a aflat, în exclusivitate, despre acest incident, dar și cum s-a ajuns la situația tragică de la mormântul Florinei Cercel de pe Aleea Artiștilor. Imaginile sunt înfiorătoare.

Incident incredibil! Florina Cercel nu are liniște nici după moarte. Mormântul ei a ars ca o torță – Exclusiv

Evenimentul nefericit a avut loc în data de 26 octombrie, în jurul orei 16, când un admirator al artistei a amplasat o lumânare aprinsă pe mormântul ei, susține administrația cimitirului Bellu.

Monumentul ridicat în amintirea Florinei Cercel nu era realizat din ciment, așa cum ar fi părut la o primă vedere, ci dintr-un carton dur. Materialul a luat foc și a ars ca o torță.

Statuia o înfățișa pe Florina Cercel tânără, în rochie de gală.

Mormântul Florinei Cercel a fost singurul afectat

„Firma de pază a intervenit imediat, au încercat să stingă incendiul cât mai rapid. Am făcut rapoarte în privința acestui eveniment nefericit”, a spus unul dintre administratori.

Nu se cunoaște identitatea celui care a pus lumânarea aprinsă și nici nu s-a deschis un raport de cercetare în acest sens, spun surse.

Pompierii nu au fost prezenți la fața locului, iar Poliția Locală nu a luat la cunoștință despre incendiu, mai spus surse, în exclusivitate pentru infoactual.ro.

Familia Florinei Cercel nu a aflat că mormântul ei a ars

Surse din administrația Bellu susțin că familia actriței nu a luat încă la cunoștință despre incendiul ce a avut loc la mormânt. UPDATE: În urma articolului publicat de infoactual.ro, administrația Bellu a contactat familia artistei și a informat-o despre eveniment.

Marea artistă a Teatrului Național din București, Florina Cercel, s-a stins din viață în ziua de 30 iulie 2019. Avea 76 de ani și suferea de cancer la plămâni. O boală pe care a ținut-o ascunsă chiar și față de colegii din lumea artistică. Când a murit era tot neschimbată. Iar în ultima apariție la televiziune, într-un interviu din ianuarie 2019, era tot frumoasă, luminoasă, iar râsul nu-I dispăruse.

A fost înmormântată la Cimitirul Belu, pe Aleea Artiștilor, când o mare de oameni au condus-o pe ultimul drum.
După doi ani, în primăvara anului 2021, familia i-a ridicat un monument impresionant la mormânt. O statuie în mărime naturală, într-o rochie cu trenă, elegantă, așa cum i-a plăcut Florinei Cercel să poarte toată viața.

Poveștile de iubiri ale actriței. Ion Iliescu, un mare admirator

Florina Cercel nu a avut copii. A fost marcată de acest lucru și a vorbit în câteva interviuri despre regretul și trauma ei. A pierdut o sarcină la 6 luni. Nu a mai putut rămâne însărcinată. Totuși, a avut în preajmă, până când a închis ochii, o femeie mult mai tânără, pe care o recomanda drept fiica ei.


„Aș fi avut azi, un băiat în vârstă de 37 de ani. Aș fi dorit să fiu mamă. Am o rezervă necheltuită de iubire față de copii. Am un nepot frumos și inteligent, iar de câțiva ani o tânăra fată este mereu în preajma mea, m-am obișnuit s-o prezint drept fiica mea“, spunea Florina Cercel într-un interviu.
Despre iubirile ei, Florina Cercel a vorbit în cartea „Poveşti de dragoste ale vedetelor”, scrisă de jurnalista Ioana Mandache.
A povestit cum, la Timişoara, l-a întâlnit pe primul ei soț, care a curtat-o după toate regulile artei. „El a fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a spus actrița.

De durere, nu a mai urcat pe scenă la Timișoara niciodată

La începutul lui ianuarie 1966, Florina a primit un buchet de trandafiri galbeni şi un bilet pe care scria: „Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere”. Florina a onorat invitaţia, iar la intrarea în casa acestuia, medicul a întâmpinat-o cu o declaraţie de dragoste: „Eu sunt doctorul îndrăgostit de dumneavoastră”.

A cerut-o de nevastă și într-un an s-au căsătorit. Din păcate, doctorul s-a îmbolnăvit de cancer bronho-pulmonar, fără să fie fumător. „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept”.

Din perioada în care juca la Teatrul din Timișoara, actrița Florina Cercel a fost remarcată și extrem de apreciată de Ion Iliescu, pe vremea aceea prim-secretar al județului. Au fost artiști care au povestit că, de-a lungul vieții, Iliescu i-a trimis mereu coșuri cu flori sau imense buchete cel puțin la fiecare premieră a spectacolului. Unii au susținut că fostul președinte chiar a fost îndrăgostit de frumoasa actriță.
Florina Cercel a mai fost căsătorită o dată, însă mariajul s-a sfârșit cu un divorț din cauza geloziei partenerului.