Diverse

Incredibil! Ce făcea Baba Vanga când spiritele nu-i răspundeau. Oamenii au rămas stupefiați

Incredibil! Ce făcea Baba Vanga când spiritele nu-i răspundeau. Oamenii au rămas stupefiați

Ce făcea Baba Vanga când spiritele nu-i răspundeau. Oamenii au rămas stupefiați. Baba Vanga a fost o prezicătoare oarbă bulgară care și-a petrecut cea mai mare din viața sa în zona Rupite în munții Kozhuh, Bulgaria. Adepții ei au fost convinși că ea posedă abilități paranormale și au povestit ce capacități supraomenești avea.

În 1941 a devenit cu adevărat celebră pentru previziunile sale. Atunci ea a văzut intrarea Bulgariei în război. Vanga fusese căutată nu doar de oamenii simpli din Bulgaria, ci chiar de Regele Boriss al III-lea al fostului regat de la sud de Dunăre, fascinat de precizia viziunilor sale înfăptuite la literă.

Baba Vanga avea capacitatea, conform credințelor populare, să prezică morții din război, așa că anunța familiile înainte să pregătească înmormântările.

Baba Vanga era o poartă pentru spirite

„Mai întâi, simţea o arsură în vârful limbii. Apoi, nu mai era ea. Cât vorbea cu sufletele celor decedaţi, nu se mai putea vorbi cu ea. Nu era uşor. În jurul omului care venea pentru a contacta o persoană decedată roiau multe suflete ale morţilor din familia acestuia. Baba Vanga spunea că se simte ca o poartă pentru spirite”, spunea nepoata Vangheliei.

Vanga Krassimira, nepoata prezicătoarei, a povestit un episod palpitant din timpul unei ședințe de spiritism.

„Când un spirit nu-i răspundea, nu insista, spunând că a urcat “mai sus” și nu trebuie rechemat”. În plus, a început să prevadă şi rezultatul unor bătălii. Faima ei era atât de mare, încât oamenii care veneau să-i ceară ajutorul stăteau cu zilele în jurul casei, până le venea rândul să intre. A trebuit să-şi ia o alta casă, în Rupite, pentru a primi vizitatorii”, mai relata Vanga Krassimira.