Lifestyle

Incredibil, dar adevărat. Coafezele care spală clienții de două ori vor fi drastic amendate

Incredibil, dar adevărat. Coafezele care spală clienții de două ori vor fi drastic amendate

Cu toții eram conștienți de faptul că, într-o zi, Pământul va avea de suferit. Dar niciodată nu ne-am fi imaginat că așa repede, chiar în timpul vieții noastre. Avem o vară a extremelor. Secetă într-o parte, inundații teribile în alte locații ale planetei. O măsură exigentă, care vine în lipsa altei soluții mai bune, este restrângerea consumului de resurse naturale, mai ales apa, cea de toate zilele.

Incredibil, dar adevărat. Coafezele care spală clienții de două ori vor fi drastic amendate

În Castenaso, un orășel italian, situat lângă Bologna, coafezele și frizerii, care își spală clienții de două ori, vor fi drastic amendaţi.

Decizia aparține primarului regiunii respective, care este profund afectată de secetă. Potrivit edilului, mii de litri de apă sunt consumaţi zilnic prin dubla şamponare a clienților, măsură recomandată de angajații saloanelor.

Orașul Castenaso are 16.000 de locuitori și zece saloane de coafură și frizerii.

În replică, coafezele şi frizerii spun că măsura este una ridicolă întrucât clătirea părului clienţilor depinde foarte mult de produsele care sunt folosite, transmite romaniatv.

Până la noi ordine, sancţiunile rămân. Saloanele ale căror coafeze și frizeri nu vor respecta decizia riscă amenzi de până la 500 de euro.

Măsuri extreme, la vremuri extreme

Despre seceta din Italia a scris și infoactual, cu puțin timp în urmă. A început raționalizarea apei în sute de localități italiene. Râul Pad aproape a secat, lacurile sunt la niveluri minime. Lombardia și Piemonte sunt aproape de starea de urgență. Problemele cu apa sunt în numeroase regiuni din Italia.

Primarul din Tradate a semnat și el, la rândul lui, o ordonanță care interzice udarea livezilor și grădinilor, spălarea mașinii și umplerea piscinelor. Prevederea, publicată pe 15 iunie, urmărește limitarea risipei de apă potabilă și prevede amenzi cuprinse între 25 și 500 de euro pentru cei care nu respectă regulile.

De la terenurile de golf la cărţi, de la uleiul de măsline până la vaccinuri, toate produsele şi serviciile pe care le utilizăm, împreună cu multe dintre activităţile noastre zilnice, necesită o resursă vitală: apa. Un nou raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) confirmă faptul că în multe părţi ale Europei consumul de apă nu este durabil şi recomandă o nouă abordare în ceea ce priveşte gestionarea resurselor de apă.

Foto: pixabay