Diverse

Îndrăgostiți iremediabil de prăjitura diplomat? Există și o rețetă de post, cu adevărat fantastică

Îndrăgostiți iremediabil de prăjitura diplomat? Există și o rețetă de post, cu adevărat fantastică

Am intrat în sfântul și marele post al Crăciunului, un moment cinstit de întreaga creștinătate. Chiar dacă nu vom mai mânca produse de dulce, nu înseamnă că vom renunța la cele mai bune deserturi. Pentru cei care nu-și văd viața fără celebrul diplomat, iată o rețetă de post formidabilă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un minunat diplomat de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente: o cana (200 ml) cu apă, 1/2 cană cu ulei, 2 căni cu făină, 1/2 cană cu zahăr, 6 linguri pline cu miere, o linguriță cu cacao pentru culoare, un plic de praf de copt.

Pentru topping aveți nevoie de un strat gros de frișcă vegetală bătută și amestecată cu bucăți de kiwi, ananas și mandarine.

Glazura se obține din 100 ml apă, 100 ml suc de ananas, 2 plicuri cu gelatină vegetală. Dacă nu aveți la îndemână un astfel de produs, fierbeți puțin ananas cu câteva linguri cu zahăr, apă și suc până se transformă într-un sirop care atunci când se răcește se întărește.

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul amestecați toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă. Puneți totul într-o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt. Introduceți în cuptorul preîncălzit pentru jumătate de oră. Introduceți scobitoarea în aluat pentru a vedea când este făcut.

Scoateți hârtia de copt și lăsați la răcit tot în tavă. Bateți frișca și amestecați la final cu bucățelele de fructe care au fost bine scurse. Dacă vreți să fie mai acrișor, adăugați în frișcă jumătate din zeama unei lămâi. Crema de frișcă și fructe se pune peste blat într-un strat cât mai gros și se nivelează.

După ce gelatina este dizolvată, adăugați două lingurițe cu zahăr și cât este lichidă, acoperiți cu glazura toată prăjitura. Dacă folosiți siropul de ananas, se pune acesta. Introduceți apoi la frigider, lăsați la răcit, porționați și serviți.