Actual International

Infractor periculos, capturat. Era cel mai căutat fugar din Europa pentru fapte înfiorătoare

Infractor periculos, capturat. Era cel mai căutat fugar din Europa pentru fapte înfiorătoare
National Police Spain’s Toledo

Polițiștii spanioli au anunțat că l-au prins pe unul dintre cei mai căutați fugari din Europa. Pentru ce era căutat și cum a fost prins, în cele ce urmează.

Poliția națională spaniolă a arestat unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, căutat de Europol din 2014. Infracțiunile pentru care este acuzat sunt înfiorătoare

Poliția națională spaniolă a arestat unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, căutat de Europol din 2014, după cum a informat joi, 12 ianuarie.

Polițiștii din provincia spaniolă Toledo l-au arestat pe E.V.P., în vârstă de 37 de ani, unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, care făcea parte din una dintre cele mai active organizații criminale din ultimele decenii în Spania.

Bărbatul era căutat în Spania pentru infracțiuni de tortură, răpire, posesie ilegală de arme de foc și muniție, amenințări, vătămare corporală și infracțiuni împotriva sănătății publice.

Se presupune că era expert în tehnica și informatica pe care organizația o folosea pentru supravegherea și urmărirea altor traficanți.

Forțele de ordine au scris în mediul online, după arestare, întreaga poveste, relatând piedicile și greutățile ivite pe parcursul căutărilor:

„În ultimii ani, având în vedere importanța țintei, s-au depus eforturi intense pentru a-l localiza, dar fără succes datorită capacității sale de a nu lăsa nicio urmă care să indice unde se află. Acest lucru a dus la includerea imaginii fugarului în campaniile de colaborare cu cetățenii, pentru a încerca să se primească informații anonime care să conducă la localizarea acestuia.”

„Ținând cont de profilul fugarului, s-a decis includerea acestuia în campania de diseminare publică Europe’s Most Wanted, dezvoltată de Europol și de rețeaua ENFAST, care în 2022 a fost axată pe localizarea membrilor organizațiilor criminale aflate în fugă.

Ca urmare a acestei publicații, au fost primite numeroase ponturi și piste anonime, care au fost verificate și înlăturate de către anchetatorii din cadrul Secției de Urmărire a Fugarilor din cadrul Poliției Naționale. Cu toate acestea, la sfârșitul anului, a fost primită o nouă informație care sugera că fugarul ar putea locui într-un oraș din provincia Toledo.”

Poliția a precizat că a fost instalată o cameră de supraveghere în fața unei proprietăți despre care se crede că ar fi locul unde locuia fugarul.

„Supravegherea a fost menținută timp de mai multe zile, până când, la 9 ianuarie, o persoană a fost observată ieșind din casă, ascunzându-și fața cu o șapcă și ochelari negri”, se arată în comunicatul Poliției Naționale.

„A fost urmărit o perioadă de timp până când, într-o zonă îndepărtată, a intrat într-un magazin alimentar și a fost posibil să i se vadă fața”.

Deși era aproape de nerecunoscut din cauza trecerii timpului și a schimbării radicale a înfățișării sale, a fost posibil să i se confirme identitatea datorită unei gropițe în nara dreaptă și a unei alunițe în mijlocul obrazului drept. A fost apoi arestat fără a opune rezistență.”