Diverse

Așa ceva n-ați văzut vreodată! Cum îi caută Poliția columbiană pe membrii cartelurilor criminale

Așa ceva n-ați văzut vreodată! Cum îi caută Poliția columbiană pe membrii cartelurilor criminale

Poliția din Santa Marta, Columbia, a atras recent critici pentru că a publicat un afiș cu presupuși membri ai unui cartel, fără fotografii sau nume reale.

Așa ceva n-ați văzut vreodată! Cum îi caută Poliția columbiană pe membrii cartelurilor criminale

Departamentul de Poliție din Santa Marta a publicat un afiș cu 12 dintre cei mai căutați infractori din orașul columbian, cerând ajutorul publicului larg pentru a-i prinde pe presupușii infractori. Aceștia erau toți membri ai cartelului de droguri „Los Pachenca”.

Toți cei 12 indivizi erau, de asemenea, suspecți într-o serie de acte criminale comise în Santa Marta în ultimele luni, așa că era logic să se ceară ajutorul localnicilor pentru a-i prinde cât mai curând posibil. Singura problemă a fost că afișul publicat menționa doar poreclele suspecților în loc de numele lor reale și în locul în care ar fi trebuit sa fie fotografii cu infractorii se găsea aceeași imagine cu profilul în umbră al unui bărbat.

„Este foarte important ca cetățenii să ne ajute să identificăm persoanele care afectează viața în tot orașul”, a declarat comandamentul suprem al poliției, adăugând că „vom oferi remunerații pentru datele care ne permit să le identificăm”.

După cum vă puteți imagina, poliția nu a primit prea multe indicii utile, având în vedere informațiile vagi din afișul postat. Ba chiar mulți oameni au criticat departamentul pentru că a pus afișul în această stare.

„Primul indiciu: toate arată identic”, a ironizat o persoană afișul pe Twitter.

„Acesta este organul de anchetă al poliției columbiene. O treabă excepțională! Nu postează fotografiile pentru că altfel își pierd salariul”, a scris altcineva.

„Deja văd că urmează un contract de milioane de dolari pentru cursuri de identificare a siluetelor în poliție”, a glumit o persoană.

Departamentul de poliție din Santa Marta a retras afișul de căutare la scurt timp după ce primele tweet-uri care îl ironizau au început să devină virale, dar răul era deja făcut.

Din Columbia provin cei mai mari traficanți de droguri din lume. Activitatea lor, toate nelegiuirile comise, inclusiv teroarea la care supuneau populația, au fost subiectul multor articole, filme documentare și, mai nou, pe Neflix, al unor seriale TV.