Economic

Inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Vaslui

Inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Vaslui a venit ca urmare a constatării, făcute în această perioadă, a unui grad scăzut de cunoaștere a tehnologiei. În județul Vaslui, unde nivelul șomajului este cel mai ridicat din țară, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură anunță inițierea unor cursuri de digitalizare la care să participe cel puțin 800 de persoane. În această perioadă de restricții s-a constatat că în județ există un grad scăzut de cunoaștere a modului de folosire a tehnologiei în rândul populației.

Perioada stării de urgență, în care distanțarea socială a jucat un rol deosebit de important pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a făcut ca internetul să fie legătura de bază dintre instituții și locuitorii județului Vaslui, mai cu seamă fermierii care aveau de depus diferite cerere la APIA, agenții economici care aveau nevoie să transmite diferite documente către instituții, tableta, computerul sau telefoanele inteligente tot mai mult, numai că, aşa cum a constatat și conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, internetul și tehnologie au fost adevărate provocări pentru cei mai mulți, având în vedere că puțini sunt cei care știu să le folosească.

În atare condiții, reprezentanții Camere de Comerț şi Industrie Vaslui au anunțat că își propun pentru acest an să organizeze cursuri de inițiere a măcar 700-800 de persoane în domeniul utilizării calculatorului și internetului.