Economic

Inițiativă surpinzătoare a Ministerului Fondurilor Europene

Inițiativă surpinzătoare a Ministerului Fondurilor Europene. Angajații Ministerului Fondurilor Europene vor ajuta, începând de mâine, managerii spitalelor să finalizeze și să depună cât mai rapid proiectele pentru accesarea finanțărilor puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Este vorba despre 350 de milioane de euro disponibili pentru spitalele din rețeaua KOVID-19.

Iniţiativa surpinzătoare a salariaţilor Ministerului Fondurilor Europene este o premieră pentru administrația publică, aceștia vor să salveze timp prețios pentru medici.

De mâine până vineri, toate unitățile spitalicești prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății, începând cu zonele critice ale țării, vor fi contactate prin videoconferință de către echipe mixte de experți pentru evaluarea nevoilor de asistență în utilizarea sistemului informatic special în care se încarcă proiectele.

Oriunde există solicitări exprese și autoritățile permit accesul, angajații ministerului se vor deplasa și fizic pentru acordarea suportului tehnic pentru ca proiectele să poată fi depuse repede, iar medicii să rămână concentrați pe salvarea de vieți – a spus ministrul Marcel Boloș.

Spitalele din rețeaua COVID-19 pot deconta inclusiv achizițiile făcute începând cu data de 1 februarie anul acesta, valoarea maximă a unui proiect fiind de 45 de milioane de euro. În premieră, Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziția publicului detalii în timp real și reprezentări grafice privind stadiul absorbției pe site-ul propriu fonduri-ue.ro/statistici, precum și un sistem de tip Cloud pentru toți angajații care au optat pentru telemuncă.