Social

„Insula Îngerilor” din Parcul Lacul Morii, București va prinde viață. Acest parc va fi unul spectaculos

„Insula Îngerilor” din Parcul Lacul Morii, București va prinde viață. Acest parc va fi unul spectaculos
oar.archi

„Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc”.

Luni, 31.10.2022, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat pe pagina sa de facebook că o echipă mixtă din România și Belgia a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Lacul Morii din Capitală.

FOTO facebook.com

“O echipă mixtă Belgia – România a câștigat concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii”, a scris edilul Sectorului 6 pe facebook.

Potrivit oar.archi, concursul a fost câștigat de METAPOLIS ARCHITECTS (BELGIA) prin filiala sa METAPOLIS ARCHITECTS (ROMÂNIA)
Autori principali: METAPOLIS ARCHITECTS: Mircea Munteanu, Cristian Panaite;
Colaboratori arhitectură: METAPOLIS ARCHITECTS: Diana Sava, Mihai Șom, Laura Dinu, Bogdan Stoicescu;
Colaboratori specialități: STUDIO DE PEISAJ ANA HORHAT: Ana Horhat, Ivona Svinți, Claudia Uglea;

Parcul Lacul Morii va fi unul spectaculos, iar lucrările vor începe în 2023

Proiectul va cuprinde „spații de recreere moderne și prietenoase, terenuri de sport, facilități sportive și de petrecere a timpului liber, vegetație spectaculoasă, structurată pe 4 paliere de înălțime, dar și o mini-pădure urbană”, potrivit edilului.

„Așa va arăta viitorul Parc Lacul Morii din Sectorul 6, în viziunea echipei de arhitecți care a câștigat concursul internațional de soluții. Ideile lor urmează să fie executate anul viitor”.

Cea mai bună idee de amenajare pentru Lacul Morii

Ciprian Ciucu, a precizat că „Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris în cursa pentru cea mai bună idee de amenajare. Proiectele lor au fost analizate și jurizare de către un juriu internațional. Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”.

Parcul va avea 16,6 hectare

„Zona care urmează să fie amenajată are o suprafață de 16,6 hectare. Aceasta pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată (pe zona verde dintre dig și case), cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței”, conform celor precizate de primarul sectorului 6.

FOTO facebook.com

Traseul pietonal va fi unul spectaculos

Noul proiect prevede o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași. Referitor la acest aspect, primarul a detaliat: „Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”.

FOTO facebook.com

Insula Îngerilor, locul unde se vor organiza diverse evenimente

În cadrul acestui proiect, un punct important îl reprezintă “Insula Îngerilor”, unde se vor putea organiza evenimente culturale și sportive. Potrivit proiectului, insula va avea:

  • plajă,
  • debarcader ,
  • pontoane pentru sporturile nautice.

FOTO facebook.com

Astfel, „Insula Îngerilor, în care nu s-a mai investit de la Revoluție, va prinde și ea viață. De altfel, ea va fi punctul central de atracție al întregului parc. ”

„După insulă, vor fi amenajate o mini-pădure urbană, terenuri sportive și un traseu de biciclete”, încheie primarul Ciprian Ciucu