Actual Politică

Firma unui consilier local de la Sectorul 6 igienizează autobuzele STB

Firma unui consilier local de la Sectorul 6 igienizează autobuzele STB
Arhivă

Parcul auto al STB va fi spălat și igienizat de firma unui consilier PSD, care a semnat un contract pe următoarele șase luni. În schimbul serviciilor, societatea va încasa de la stat aproape un million de lei.

stb

Firma controlată de Constantin Tomescu, consilier PSD la sector 6, se numește SC BMF Total Serv SRL și a fost anagajată fără licitație. Conform contractului, aceasta va presta serviciile pentru STB timp de șase luni și va încasa, în schimb, aproape un milion de lei cu TVA.

A câștigat prin negociere directă

Afacerea este dezvăluită chiar de STB, printr-un anunț de atribuire publicat, la începutul săptămânii trecute, pe portalul SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice). Compania controlată de Consiliul General al Capitalei face cunoscut faptul că a contractat servicii de igienizare a vehiculelor din dotare, pentru o perioadă de șase luni, iar în vederea încheierii contractului a ales calea negocierii directe, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, conform jurnalul.ro.

„Negocierea fără publicarea unui anunț de participare este o măsură strict necesară atunci când perioadele de aplicare a procedurilor de licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă, negociere competitivă, dialog competitiv sau procedură simplificată nu pot fi respectate din motive de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile şi care nu se datorează sub nicio formă unei acţiuni sau inacţiuni a entităţii contractante. În situaţii în care se impune intervenţia imediată, entitatea contractantă are dreptul de a realiza achiziţia publică în paralel cu aplicarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”, precizează STB în documentul citat.

Firma câștigătoare a învins alți doi agenți economici

La negociere au depus oferte trei agenți economici. La data de 20 iunie 2022, autoritatea contractantă a decis să declare câștigătoare oferta depusă de SC BMF Total Serv SRl, iar în aceeași zi a fost încheiat contractul în valoare de 987.618,9 lei cu tot cu TVA (201.554,9 euro).

Conform unei notificări de la Oficiul Național al Registrului Comerțului din 8 aprilie 2022, SC BMF Total Serv SRL era deținută de două persoane fizice. Este vorba despre soții Constantin Tomescu (80%) și Cătălina Tomescu (20%). În aprilie însă, cei doi asociați au decis să majoreze capitalul social al firmei, prin cooptarea unui nou asociat, persoana juridică SC TOM Holding & Development Services SRL. Astfel, structura capitalului social s-a modificat, Constantin Tomescu rămânând cu 10%, Cătălina Tomescu, cu 2,5%, iar compania nou-intrată preluând un procent de 87,5 la sută.