Actual

Investiție importantă în Capitală! 50 de stații noi de încărcare a mașinilor electrice

Mașini electrice Sursa foto: Electrek
sursa foto: Electrek

Investiție importantă în Capitală. Mașinile electrice sau hibrid au luat amploare și în România. Cetățenii sunt din ce în ce mai interesați de aceste vehicule. Pe străzile din țară, autoturismele electrice s-au înmulțit în ultimii ani. Dar, în continuare, multe persoane sunt reticente când vine vorba de aceste mașini.

O cauză în acest sens este problema stațiilor de încărcare. România nu a dezvoltat încă destule astfel de stații pentru ca oamenii să fie siguri că au unde să-și încarce automobilul. Dar, se anunță o veste bună pentru șoferii de mașini electrice sau hibrid.

Investiție importantă în Capitală

Șoferii vor avea parte de o surpriză plăcută. Va fi realizată o investiție importantă în Capitală. Mai exact, este vorba despre achiziționarea și montarea a 50 de stații noi de încărcare. Acestea vor fi plasate în București. Astfel, conducătorii auto care dețin mașini electrice sau hibrid nu vor mai avea grija încărcării.

În punctele cheie ale Capitalei, vor fi instalate stații de încărcare noi pentru mașinile electrice sau hibrid. Este vorba de o investiție de 18 milioane de lei. Această acțiune are în plan creșterea interesului oamenilor pentru mașinile care nu contribuie la poluare.

Stații de încărcare noi 

Prin intermediul unui proiect, se va permite instalarea a 50 de stații noi pentru mașinile electrice, fiecare cu două puncte de reîncărcare. Acestea vor putea fi regăsite în 11 locații diferite de-a lungul Bucureștiului.

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Bucureşti”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

Amplasarea stațiilor

Investiție importantă în Capitală. Vor fi 6 stații în Gara Băneasa din Sectorul 1. De asemenea, o stație va fi instalată în parcarea din Piața Victoriei. Alte șase stații vor ajunge la Expoziției și încă șase la Nicolae Caranfil. Câte șase stații vor fi amplasate în zone din Sectorul 2. la Chiristigiilor, Bucur Obor și Pantelimon 1S. Iar o stație va fi amplasată în Sectorul 4, în cartierul Văcărești.

În plus, Sectorul 5 va avea 3 stații în zona Marriott și alte 5 pe Bulevardul Unirii. Sectoarele 4 și 5 vor avea acces la încă 4 stații în vecinătatea Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite. „Aceste staţii se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obţinere a avizelor de amplasare”, a mai transmis primarul general.

Durata de desfășurare a acestui proiect este de 15 luni. Din acestea, 2 sunt alocate pentru proiectare și alte 13 luni pentru execuție. Investiția totală a acestei inițiative se ridică la 17,9 milioane de lei.

Din ce în ce mai multe mașini electrice

Acest trend al mașinilor electrice a ajuns cu greu la noi în țară. Oamenii nu erau interesați să facă o schimbare și să treacă la aceste mașini cu emisii zero. Dar, lucrurile evoluează acum.

În România, în 2022 au fost înmatriculate 127.948 de vehicule. Acest număr este în creștere cu 6,8% față de 2021. Cota de piață a vehiculelor electrice a crescut cel mai mult. Înmatriculările de vehicule electrice au urcat cu 83,6% anul trecut față de 2021. De asemenea, numărul a crescut și în cazul vehicule hibride plug-in cu 32,4%. Iar cele de vehicule hibride complete cu 30,8%, conform Daily Business .