Actual Social

Comuna bihoreană care nu are canalizare, dar își face stații de încărcare pentru mașini electrice. O nouă tragicomedie românească

Comuna bihoreană care nu are canalizare, dar își face stații de încărcare pentru mașini electrice. O nouă tragicomedie românească
https://primariabrusturi.ro/

Situație hilară în comuna bihoreană Brusturi! Nu este dotată cu apă, canalizare sau iluminat public, însă a cerut finanțare pentru patru stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Culmea, nimeni nu posedă un astfel de autovehicul, însă pentru primărița din Brusturi acest aspect chiar nu contează. Ea a depus la Administraţia Fondului de Mediu o cerere de finanţare pentru amplasarea a patru staţii de încărcare a vehiculelor electrice în comună, proiect de 1,007 milioane lei (200.000 euro). Și se laudă cu acest lucru pe Facebook!


Comuna Brusturi este condusă de primăriţei PSD Livia Bârlău. Ea e cunoscută publicului larg printr-o „boacănă” făcută de când a preluat primăria. A fost obligată să înapoieze Ministerului Dezvoltării 14,55 milioane lei primiţi din PNDL pentru înfiinţarea unei reţele de apă, proiectul fiind deturnat cu falsuri şi lucrările prost făcute, dar şi pentru că prim-gospodina a fost arestată anul trecut, împreună cu soţul ei, cu care era cât pe ce să-l omoare în bătaie pe un fost procuror, scrie  m.ebihoreanul.ro.

De ceva vreme, a revenit la cârma primăriei, după ce Curtea de Apel Oradea i-a schimbat arestul la domiciliu în control judiciar, fiindcă altfel urma să-şi piardă mandatul. De cum s-a întors, Livia Bârlău a și început cu investițiile. A anunţat pe Facebook că urmează să fie făcute staţii de alimentare a maşinilor electrice în parcul, în piaţa şi în faţa Primăriei Brusturi, respectiv la brutăria din Picleu.

Localnicii au remarcat, însă, că în Brusturi nu există niciun vehicul electric, după cum nu există nici apă, canalizare, asfalt şi iluminat public funcţional.

„Nu fiţi răutăcioşi!”, le-a replicat un consătean, explicând hâtru că „prin acest proiect comuna Brusturi va intra în circuitul turistic al extratereştrilor, care vor avea unde să-şi încarce bateriile la OZN-uri”.