Diverse

Ipoteze șocante privind tragedia din Moisei. De ce s-a aruncat fiica preotului de pe bloc

Ipoteze șocante privind tragedia din Moisei. De ce s-a aruncat fiica preotului de pe bloc
Sursă foto: ziartopdearges

Viața preotului din Moisei nu va mai fi niciodată la fel. Fiica acestuia, Maria Tomoioagă, de doar 18 ani, s-a sinucis, după ce s-a aruncat de pe un bloc din Cluj Napoca. Localnicii spun că asupra familiei preotului s-a abătut un blestem lăsat chiar de fostul preot al satului.

Fata a absolvit Liceul Avram Iancu din Cluj în această vară, iar marți după amiază s-a urcat pe un bloc înalt, a deschis fereastra și a sărit în gol. Înainte să facă acest gest, tânăra a lăsat un mesaj de adio tulburător pe contul său de Instagram.

„Şi nu aplecaţi urechea la gurile rele care vor spune despre mine fel de fel de lucruri”

„Sper că vă veţi aminti de mine…. Sper că vă veţi aminti de mine privind la cer în miez de noapte, la fiecare stea sau nor şi fiecare strop de ploaie, pentru că acestea erau lucrurile mele preferate. Şi nu aplecaţi urechea la gurile rele care vor spune despre mine fel de fel de lucruri, chiar şi când voi fi moartă. Să vă fie milă de ei, căci sufletele lor sunt făcute din venin şi vieţile lor sunt la fel de mizerabile cum a fost a mea. Ei mă vor invidia, pentru că am avut curajul să fac ce ei nu au putut niciodată”.

„La final, nu depresia sau greşelile m-au ucis. A fost lumea egoistă şi dezgustătoare”

„Mă veţi uita în câţiva ani. Dar să nu uitaţi niciodată că am fost înconjurată de oameni care au râs de durerea mea, care m-au făcut să simt că nu însemn nimic doar ca să se simtă mai bine. Oameni care m-au părăsit când aveam cea mai mare nevoie, care m-au rănit doar pentru că li se părea amuzant.

Oameni care vor râde când mă vor vedea în sicriu. Viaţa mea s-a spulberat, în timp ce aproape toţi cei în care am avut încredere mi-au sfâşiat sufletul, bucată cu bucată, până ce nu a mai rămas nimic. Durerea a fost prea mare pentru mine. La final, nu depresia sau greşelile m-au ucis. A fost lumea egoistă şi dezgustătoare în care a trebuit să trăiesc”, a scris tânăra înainte de a-și pune capăt zilelor.

Fata s-a iubit cu fiul primarului?

Nimeni nu știe ce a determinat-o pe tânără să facă gestul suprem. Sunt zvonuri că aceasta s-ar fi iubit cu fiul primarului, care i-ar fi făcut niște fotografii deocheate, ce ar fi ajuns la prieteni. Sursele spun că tatăl fetei ar fi aflat și ar fi bătut-o. Alții spun că la mijloc ar fi vorba de un blestem aruncat asupra familiei de fostul preot al satului.

Acesta ar fi vrut ca fiul său, absolvent de Teologie, să-i ia locul, însă actualul preot ar fi fost sprijinit de episcopie și astfel i-ar fi luat locul. Se crede că vechiul preot ar fi spus „să ai aceeași soarta ca mine”. Nimeni nu știa la ce s-a referit, dar în timp unul dintre fiii părintelui s-ar fi spânzurat cu câțiva ani în urmă, în Italia.

Mai există și o a treia ipoteză, potrivit căreia părinții Mariei ar fi apelat la ajutorul unui psiholog, ca să afle ce avea aceasta pe suflet. Se pare că aceasta a avut întotdeauna note bune, dar era presată mult prea mult de părinți și ar fi cedat nervos. De asemenea, se spune că ar fi avut probleme la chimie, unde ar fi rămas corigentă.

În această vară ar fi dispărut o perioadă și părinții au anunțat poliția ca să o poată găsi. A fost descoperită la o altă adresă decât cea la care locuia. Încă din clasa a IX-a, Maria stătea singură într-un apartament, iar ulterior părinții au decis să stea o perioadă alături de ea.

Toate acestea fac parte dintr-o poveste tragică, căreia nimeni nu-i va ști factorul declanșator.